Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim o nazor: mam bratra, ktery ma uz vic nez deset let dluhy z jeho zkrachovaneho podnikani, ktere mu pomaham platit.Zezacatku jsem mu pomahat chtela (dokonce sliboval, ze castky vrati). Casem se jeho situace jeste vic zkomplikovala a dluhy narostly (uroky, exekuce apod). Abych mu pomohla z nejhorsiho, jsem na jeho neustale prosby o pomoc reagovala pozitivne a dale jsem mu penize "pujcovala", i kdyz mi uz bylo jasne, ze zpet nic nedostanu. Bylo mi ho lito, ale nyni uplynulo tolik let, situace se nezlepsila, naopak me i nadale prosi o pomoc, jelikoz splatek ma jeste na dalsi spoustu let. . Pripravil mne i mou matku o vsechny uspory, daly jsme mu vse, co jsme mohly. Ted uz ovsem tato pomoc pro financni problemy musi skoncit. On vsak bez pomoci nemuze jit dal. Skonci doslovne "na ulici" a nema jinou moznost, jak penezni pomoc ziskat. Prosim o vase nazory, jak se mam zachovat, jak to vse brat, je mi ho lito (i kdyz dluhy jsou v podstate jeho vina) , ale uz neni mozno dal darovat. Jak byste se zachovali vy? Dekuji predem. E.
Dobrý večer,bohužel vám neporadím,ale naprosto s vámi soucítím,protože jsem ve velmi podobné situaci.
Finanční pomoc mému bratrovi už byla vyčerpána,taky už byl na ulici.Mám ho moc ráda a je mi ho líto,vím že do dluhové pasti spadl pro svou hloupost a nedbalost,asi už se dluhů nikdy nezbaví,ale jinak je to hodný člověk.Taky nevím jak mu pomoci a trápí mě to.Přesně jako vy nevím jak se zachovat dál...
Jak už tady napsal "dluh". Bratr ať na sebe podá Návrh na povolení oddlužení. Píšete, že má dluhy z podnikání, pak je možné, že ho soud pošle nejdříve do konkurzu a až poté do oddlužení. I tak je to pro bratra nejspíš nejlepší řešení. V případě, že bude nejdříve konkurz a potom oddlužení, tak za cca 7 let je z toho venku. Jestliže mu bude ihned povoleno oddlužení, tak to má za sebou za 5 let.
pro posouzení, zda mu bude ihned schváleno oddlužení tu je málo informací. Především výše dluhu a jaké to jsou dluhy.
Nikdy za nikoho nic neplaťte, jen usnadňujete lichvářům dostat se k neoprávněným penězům a beztak to nikdy nedoplatíte, protože gauneři mají tak nastavené "smlouvy", aby na vás parazitovvali už doživotně. No prostě středověk a železné krávy. Osobně - pokud nešťastníkovi-dlužníkovi nějaké prostředky, tak na zbraň a dotázal se, zda nechce prospět společnosti odstraněním pár gaunerů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.