Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daně DPP

Od: parazit odpovědí: 3 změna:

Zdravím

Potřebuji poradit ohledně daní.

Měl jsem smlouvu o provedení práce za 2014 .vydělal jsem si cca 30.000kč.Vždycky se to udělalo tak abych napřekročil 5000 za měsíc.na učet mi přišlo 4250. takže se dovedla dan 15%.i v pasce jsem to tak i měl napsáno.

Chtěl jsem vědět jestli to musím uvádět do danového přiznání to bych si ho musel nechat udělat.

Jinak mám ofiko zaměstnání(díky bohu) na smlouvu kde mi odvádí ZP a SP a udělají mi daně.Růžový papír atd.

PS.Vpráci to říct nemůžu,protože práci provádím u konkurence.

Dík Parazit

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mě je to zdaněno srážkovou daní a do ročního zúčtování se to nijak nepromítne.Nikam to neuvádíte.

Je sice možnost (novinka) si i příjmy zdaněné srážkou nechat zúčtovat, ale když nechcete, tak nic. Možná se ještě někdo přidá (sebod?), kdo tomu na rozdíl ode mě rozumí.

webbiecz*
hodnocení

0x

Řešila jsem něco takového s účetní. Dříve platilo, že do 5000 se daní srážkovou, která se do ročního zúčtování nezahrnuje. Od 2014 by zřejmě mělo platit, že i srážkovou je možné zúčtovat. Měla by to být ale novinka a ukáže se, jak to skutečně autor tohoto ustanovení myslel (nějak jsme s účetní řešily, že je to trochu nelogické). Ať tak či onak - roční zúčtování si můžeš udělat i sama, nemusíš to nechat dělat svého zaměstnavatele. Vezmeš si od něj jen povtzení o příjmech, od toho druhého taky a pak si to sama napíšeš do příslušných kolonek daňového přiznání. Není to nic obtížného, využiješ možnost, že ti stát něco málo vrátí a zaměstnavatel se nedozví, že pracuješ u konkurence (pokud se to k němu tedy nedonese jinak :))

parazit
hodnocení

0x

Dík za odpovědi,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]