Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už párkrát jsem od někoho zaslechl, že prý je dobré, když člověk chodí darovat krev - ale ne kvůli tomu, že tu krev použijí pro pacienty, ale spíš pro to, že tělo pak vytváří krev novou a díky tomu "mládne".. Co je na tom pravdy?
Krev se mení v tele tak či tak, krvinky, destičky atd mají svou životnost,odumírají a vytváří se nové.Stráta krve cca 500 ml pŕi odberu u muže nepoškodí organizmus a je nahrazena.Určite to nemá vlyv na mládnutí, organzmus potrebuje na utvorení nové krve více "materiálu" ve forme minerálú,prvkú,hlavne železa.Tvrzení není vedecky podloženo.
no já myslím, že vaše krev následkem darování asi moc neomládne.
Jsem se na tento problém taky kdysi ptal a dozvěděl jsem se, že červené krvinky prý žijí maximálně šest týdnů. (Jestli to není pravda, tak mi lékaři nenadávejte.) Darováním krve prý pouze dočasně poklesne krevní tlak, který se ale rychle obnoví a za pár dní po odběru jste prý víceméně tam, kde jste byl před odběrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.