Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi je? :-(

Od: natys* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

už někmolik dní se necítím ve své kůži a k doktorce se dostanu až v pondělí. Poraďte prosím, co mi je, a co s tím.

Mám od čtvrtka rýmu, ucpaný nos, možná i dutiny - bolí mě hlava v očích a na čele, když se předkloním, bolí to víc, když si dám sprej na uvlonění dutin (Humer), cítím, co všechno mi jede do krku...Jak ještě jinak se poznají dutiny?

Mám kašel, spíše suchý, někdy větší dobu nekašlu, někdy mě to chytne více, chvilkami mě pálí v nose a kýchám.

Pálí mě v krku a na patře, možná nosohltan, ale nevím, už dlouho jsem to neměla a asi ho nepoznám.

Včera mě bolel celý člověk, dneska už je to lepší, jen ta hlava, ale unavená jsem pořád.

Teplotu nemám.

Poraďte prosím, co by to mohlo být.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vypadá na chřipku, mě pomáhá dát si ruce až po lokty do umyvadla s horkou vodou a malinko ještě přitáčet horkou.

Chtělo by to vydržet asi 10 minut až se začnete potit a opakovat asi 3x denně. Potom být v teple,nebo rovnou do postele a vzít si třeba Paralen. Zkuste to a uvidíte :)

Chřipka to není. Chřipka se tak nevleče. Vypadá to, že jste dotyčná začala s nějakým virovým onemocněním, které teď přešlo do bakteriální fáze. Ale chřipka to určitě není, ta vás přepadne náhle, máte teplotu až ke 39 °C, je vám tak špatně, že nevstanete z postele, sotva si dojdete na záchod. Podle všecho máte zánět dutin. Tohle už dotyčná sama nedá, může počkat do pondělí, zatím používat ten sprej na uvolnění dutin, být v klidu, ležet v posteli, hodně pít, paralen brát, ale jen pokud teplota překročí dejme tomu 37,5 °C, určitá zvýšená teplota je žádoucí, pomáhá tělu bojovat s nemocí. V pondělí ať si dotyčná zajde k lékařce jisto jistě, vidím to tak, že jí předepíše antiobiotika.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, máte rýmu jako bič - dokud se jí nezbavíte, tak si tělo neodpočine. Ten nosní sprej moc sliznici neprospěje, tak to potom může pálit. Možná by pomohlo lépe napařování dutin nad hrncem s teplou vodou a solí. Zdravím!

hodnocení

0x

Takto jsem se cítil od 2.1. do 6.1... pak jsem dostal horečku a teď jsem doma se zánětem průdušek. Celou tu dobu jsem žral paralen grip a stříkal do nosu kapky... první den to pomohl, další dny bylo jen hůř.

Návštěva lékaře bude nutná.. snažte se odpočívat, uvidíte časem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]