Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jeden dotaz ohledně počítání výsledné ceny zboží.
Počítá se výsledná cena vyrobeného zboží jakou součet surovin s DPH, nebo sčítám ceny surovin bez DPH? a pak k výsledku přidám svoje prodejní DPH.
jelikož v prvu vše nakoupím s DPH a tudíž mě prodej stojí více a proto je moje prodejní cena vyšší, kdyžto kdybych počítal výrobu bez dph tak se dostanu na nižší prodejní cenu.
nějak si to neumím zpracovat v hlavě jak to je. A snad jsem to napsal pochopitelně pro rádce. Díky
Nejedná se jen o suroviny. Pokud vyrábíte a jste plátce bez DPH, tak vše počítáte bez DPH.
Když píši vše, tak to znamená - suroviny, oprotřebení výrobního zařízení, energie, pracovní sílu a náklady na související administrativu. Výroba znamená i atest a tudíž cenu atestu. Prostě všechny náklady potřebné k tomu, aby byl výrobek uveden na trh. V současné době to je u potravin změna etiket a to jsou také náklady.
Podle položené otázky asi nebudete mít velký přehled a správném výpočtu ceny výrobku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.