Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korektní odstavec

Od: vlk* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám dotaz - jak napsat správně ve Wordu odstavec?

Enter, enter, Tab nebo jen Enter, Tab? (jestli tam bude volný řádek nebo ne)

Mám takový vnitřní rozpor, protože se mi to víc líbí s tím volným řádkem, ale neslyšela jsem o tom, že by se to dělalo, tak nevím :(.

A souhlasíte, že první odstavec (hned pod nadpisem) se neodsazuje?

Děkuji moc :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já bych řekla, že je na Vašem rozhodnutí, jak budete oddělovat odstavce. Mně osobně se líbí oddělovat odstavce volným řádkem a první řádek odsazovat. Mám to možná ještě vžité z ekonomky. Dneska už je možná doporučený styl korespondence jiný. Ale v zaměstnání jsem napsala tisíce stránek rozborů a komentářů a pokud jsem psala text bez odvolávek na úvodní osnovu, tak jsem oddělovala odstavce. Je to určitě přehlednější. Ale odsazovala jsem i první řádek u prvního odstavce. A pokud se ptáte na obchodní korespondenci, určitě najdete na internetu nějaký moderní vzor. *klik* Ale jinak v běžné korespondenci a nebo psaní je na Vás, jak si to upravíte. *tuc*

vlk*
hodnocení

Děkuji za odpověď, moc mi pomohla :)

hodnocení

0x

Pokud chceš mezeru pod nadpisem tak ji nedělej jako volný řádek, ale změn si formátování nadpisu. Pak budeš moci měnit tuto mezeru v celé dokumentu najednou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]