Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikající student - úleva na dani

Od: navstevnik odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem student a mám vyřízený ŽL jako vedlejší činnost. Jako student si asi můžu uplatňovat na dani slevu na studenta. V současné době si ji ale uplatňuje pracující mamka. Je nutné to zrušit a musím si ji uplatňovat já, nebo je to jedno kdo ji bude uplatňovat?

Co s tím mám dělat?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Maminka si neuplatňuje slevu na studenta (to by sama musela být student), ale slevu na nezaopatřené dítě. Slevu na studenta si uplatníte Vy. Jsou to dvě různé slevy. Maminka musí mít od Vás potvrzení o studiu, aby prokázala, že jste nezaopatřené dítě, a Vy potřebujete pro FÚ potvrzení o studiu jako student.

navstevnik
hodnocení

Aha takže takhle. To jsem netušil. To potvrzení pro finanční úřad mám podat nyní, nebo až na konci roku při daňovém přiznání?

Děkuji moc za radu:)

Bude to jedna z příloh daňového přiznání.

doplněno 08.01.15 20:50:

jakpodnikat.cz/...

jakpodnikat.cz/...

Tady je to velmi přehledně popsané.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]