Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rehabilitace prstu

Od: libaskan* odpovědí: 3 změna:

Při venčení našeho rottwailera jsem si zlomila ukazováček, sádra 4 týdny, pak dlaha 2 týdny, prst mám oteklý, částečně i modrý a ohnu jej asi tak na polovinu, rehabilitaci mám až koncem ledna. Prosím, jaké cviky mám do té doby dělat.Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Au, soucítím s vámi, živě si to dovedu představit. Pokud je v prstu otok a hematom, ohnout ani nejde a dlaha je od toho, aby byl nehybný a mohl se hojit, lze ho jen lehce masírovat, aby se otok dříve vstřebal, ale vstřebá se i tak. Dopřejte mu nyní klid a buďte trpělivá, cvičte ostatní prstíky, pokud vás to nebolí a o vhodnosti a načasování domácí rehabilitace postiženého ukazováčku se domluvte s ošetřujícím lékařem. Možná, že by vám to byl ochoten vysvětlit i po telefonu, pokud se vám tam nechce, případně vám to tlumočí sestra, která se ho zeptá ve vhodnou chvíli, když tam nebude mít pacienty. Jestliže máte ale nějaké větši bolesti, otok se zvětšuje, pne to, zhoršuje se prokrvení, pak se tam odeberte okamžitě.

martinaa*
hodnocení

1x

Nijaké. Ta dlaha má samozřejmě své opodstatnění, do té doby musí prst zůstat v klidu. Vůbec, pokud je nateklý a modrý. Až otok ustoupí, je možné se zeptat lékaře, ale to už stejně bude ke konci ledna. Nespěchejte, můžete si ještě ublížit.

donkarel*
hodnocení

0x

ortopedie-traumatologie.c/...

Samozřejmě ve chvíli, kdy ten cvik způsobuje bolest je lepší přestat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]