Dnes mi končí nemocenská a od zítřka mám nastoupit do práce. Já už se tam ale vrítit nechci. Co mám dělat? Mám už po zkušební době a nechci už tam pracovat. Mám napsat výpověd? Můžu nějak zkončit ze dne na den? Nebo píše výpověd zaměstnavatel? dík
Do práce zítra normálně jděte a ještě následující skoro 3 měsíce. Když zítra podáte výpověď, poběží Vám dle ZP 2 měsíční výpovědní lhůta. Ale až od 1. dne následujícího měsíce. Tedy od 1. dubna budete volný.
Nebo se zkuste dohodnout se zaměstnavatelem, zda by Vás nepustil dřív. Pokud bude mít za Vás náhradu a navíc je třeba jasné, že Vám ta práce nevoní a nebaví Vás, možná, že to udělá. Ale jeho povinnost to není. Jaga.
s paragrafem za hrubé porušení pracovní kázně, s tím se pak dobře hledá práce nová, a pokud má tazatel nárok na podporu v nezaměstnanosti, nedostane ani korunu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.