Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych poradit. Momentálně jsem zaměstnaná,ale ve zkušební době a budu končit. Nechci na úřad práce a ráda bych si sociální a zdravotní platila sama a nechci být živnostník je to možné? A pokud si budu sociální a zdravotní platit sama, můžu si nějak vydělávat?
Můžeš na dohodu,ale pozor ročně můžeš mít určitý počet hodin a myslím do 150hodin.Pokud budeš u stejného zaměstnavatele po 150hodinách by to muselo být psané na někoho jiného.
Děkuji Vám za odpověď.
A nevíte,kdybych třeba někomu hlídala děti a on mi dával peníze na ruku, tak by to šlo taky ne?Ještě je taky otázka, zda-li by nebylo nijak divné,že bych si to zdravotní a sociální platila sama ,a měsíčně bych si tam peníze vkládala,jestli bych nemusela dokládat odkud mám peníze?
Jasně pokud Vám někdo bude dávat peníze na ruku,tak tam není problém.Nikdo se nebude zajímat odkud máte peníze a nikomu nejste povinna nic říkat.Jinak klidně být Váma bych šla na úřad práce,kde budou platit soc i zdrav a můžete přitom hlídat klidně děti(ono ted práce moc není)a kdykoliv můžete odejít,ale pár měsíců si ušetříte placení soc,zdrav.Pokud budete na UP můžete dělat brigádu do 4000,-možná nějaký halíř .
No já jsem právě byla na ÚP vedena, než jsem nastoupila do současného zaměstnání a nechce se mi tam po 2,5 měsících chodit znovu. Nevíte kolik bych tedy to zdravotní platila a sociální(jestli je nutné)?
Děkuji za odpověď
Zdravotní je 1080,-kč a sociální jde na důchod(to si platit nemusíte)jinak přesně nevím kolik se platí sociální,ale bude to do 1400,-kč více né.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.