Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální a zdravotní

Od: adellina odpovědí: 7 změna:

Chtěla bych poradit. Momentálně jsem zaměstnaná,ale ve zkušební době a budu končit. Nechci na úřad práce a ráda bych si sociální a zdravotní platila sama a nechci být živnostník je to možné? A pokud si budu sociální a zdravotní platit sama, můžu si nějak vydělávat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martina30*
hodnocení

0x

Můžeš na dohodu,ale pozor ročně můžeš mít určitý počet hodin a myslím do 150hodin.Pokud budeš u stejného zaměstnavatele po 150hodinách by to muselo být psané na někoho jiného.

adellina
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď.

A nevíte,kdybych třeba někomu hlídala děti a on mi dával peníze na ruku, tak by to šlo taky ne?Ještě je taky otázka, zda-li by nebylo nijak divné,že bych si to zdravotní a sociální platila sama ,a měsíčně bych si tam peníze vkládala,jestli bych nemusela dokládat odkud mám peníze?

martina30*

Jasně pokud Vám někdo bude dávat peníze na ruku,tak tam není problém.Nikdo se nebude zajímat odkud máte peníze a nikomu nejste povinna nic říkat.Jinak klidně být Váma bych šla na úřad práce,kde budou platit soc i zdrav a můžete přitom hlídat klidně děti(ono ted práce moc není)a kdykoliv můžete odejít,ale pár měsíců si ušetříte placení soc,zdrav.Pokud budete na UP můžete dělat brigádu do 4000,-možná nějaký halíř .

adellina
hodnocení

No já jsem právě byla na ÚP vedena, než jsem nastoupila do současného zaměstnání a nechce se mi tam po 2,5 měsících chodit znovu. Nevíte kolik bych tedy to zdravotní platila a sociální(jestli je nutné)?

Děkuji za odpověď

martina30*

Zdravotní je 1080,-kč a sociální jde na důchod(to si platit nemusíte)jinak přesně nevím kolik se platí sociální,ale bude to do 1400,-kč více né.

adellina
hodnocení

To docela ujde.

Tak jo mockrát Vám děkuji.

Dobrovolné důchodové pojištění činí 1690,- Kč měsíčně. Přihlásit se nemusíte. Doba, po kterou byste si neplatila důchodové pojištění, se Vám nezapočte do doby pro nárok na důchod.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]