Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lékařský recept

Od: lilien odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

prosím Vás, jak dlouho platí lékařský recept? Myslím, že jsem někde četla 14 dnů, ale nevím, zda se do toho počítají i víkendy a třeba státní svátky, nebo třeba teď jak byl Nový rok, nebo 25. a 26. 12. Asi to je ale 14 dní kalendářních, nikoliv pracovních, že? A asi mi lék nevydají, když by recept byl ,,prošlý" 3 dny. :(

Děkuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

5x

Dobrý večer,

záleží jaký recept, na google je toho spoustu o platnosti receptu, tady je to hezky v PDF

lilien
hodnocení

Děkuji, opravdu je to tam hezky uspořádané, mám v tom teď už trochu jasněji.

hodnocení

2x

Podle mne platnost receptu je 7 dnů, potom by vám už na něj léky neměla vydat.

hodnocení

2x

Záleží na ochotě lékárnice.Pokud to nejsou antibiotika tak by neměl být problém.

lilien
hodnocení

čtete mi otázky, zrovna jsem se chystala vás ještě zeptat, zda se nesmí lék vydat, či jim to nevezme počítač nebo pojišťovna nebo zda je to na lékárnici, jak se rozhodne. O antibiotika se nejedná, takže pokud mi ho nevydá, bude to jen její rozhodnutí? Děkuji.

x®
hodnocení

0x

Recept platí 14 dní, recept na antibiotika 5 dnů a recept z pohotovosti 1 den.

zakonyprolidi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]