Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespokojenost se vzhledem

Od: rudolff odpovědí: 7 změna:

Ahoj, můj problém spočívá v tom, že mám 25 let a stále vypadám jak nějaký "hošík". Mám dost hubenou postavu, která je ještě umocněna mým poměrně vysokým vzrůstem. Nejvíce mě ale trápí to, jak vypadám v obličeji. I přes můj věk mi stále ještě nerostou opravdové vousy, ale jen takové chmýří. Holit to stejně musím, protože jinak vypadám jak blbec. Celkově mám spíš jemné (ženské) rysy. Co se zbytku těla týče, tak nejsem ani moc chlupatý, což není zas tak na škodu, ale poukazuje to na to, že mám asi hodně nízkou hladinu testosteronu. Jsem z toho už dost nešťastný. Myslel jsem si, že po té řekněme dvacítce se to bude každým rokem zlepšovat a já trochu zmužním. No zatím prakticky nulový posun. Dost mi to sráží sebevědomí a mám pocit, že kvůli tomu nemám žádný přirozený respekt. Připadám si takový nedomrlý. Částečným řešením by byla posilovna, ale stálo by mě to asi dost času, úsilí a v neposlední řadě i peněz. Řešil někdo podobný "problém"? Némáte nějaké tipy, jak vypadat alespoň starší? Třeba olečení atd.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marcopolo*
hodnocení

2x

U té posilovny je třeba si hlavně uvědomit, že neřeší měsíc ve fitku nic trvale a fitko se musí stát defacto vašim životním stylem, jinak se vaše postava zase přetvoři zpět do bodu před posilovnou...Takže o peníze jde až v té poslední řadě. To oč kráčí je dlouhodobá, možná celoživotní disciplína a drill a u kachetických postav to platí desetinásob. Každý sme nějaký, tělo si nevybíráme, takže tobě, stejně jako zbytku světa nezbude nic jiného, než se se svým tělem naučit žít a najít na svém těle přednosti a na těch svůj život postavit. Když ne na tělesných, potom třeba na intelektuálních...Člověk prostě musí hrát s karta co dostal. Pokud se pokusí fixlovat, třeba pomocí anabolik nebo podobných "zkratek", potom netrvá dlouho a vrátí se mu vše i s úroky...Dostals karty, jakés dostal synu - nauč se s nimi hrát - nové nedostaneš. Vybrat si fajn elegantní můžeš ale je třeba se přijmout především vnitřně.

rudolff
hodnocení

Ta vidina alespoň lepší postavy je lákavá. Ale jak říkaté, kdybych se na tuto cestu vydal, tak je to prakticky na celý život, jinak příjdou dosažené výsledky vniveč. Nejsem si jistý, jestli budu ochoten tomu tolik obětovat.

iz*

Pak zbývá druhá možnost: smířit se s tím, jak vypadáte ...

martinaa*
hodnocení

1x

I hubená postava je dá leckdy ošálit tréninkem na nabraní svalové hmoty a dobře sestaveným jídelníčkem. Znám kluka, co býval vychrtlý až to pěkné nebylo, začal makat, bral přírodní preparáty a změnil jídelníček pod dozorem trenéra.

Dnes má pěknou vymakanou postavu.

doplněno 11.01.15 10:58:

S tím jídlem máš pravdu, pro přibrání je potřeba holt začít jíst víc. Především bílkoviny, které "staví" svaly, takže hodně masa.

Každou volnou chvilku obětovat nemusíš, stačí se tomu třikrát týdně intenzivně věnovat. Určitě je ti jasné, že posilka jednouv týdnu nic neřeší. Samozřejmě to ale nemusí být jen posilovna, dá se chodit i na společné kruhové tréninky, teď se to hodně rozmohlo. Pokud jsou v posilovně, pracuješ se stroji, pokud třeba v tělocvičně školy, tak většinou s vlastní vahou.

doplněno 11.01.15 12:31:

A můžu Vás ujistit, že když se chce, tak to jde. Přítel stíhá práci, školu, mě i posilovnu:).

rudolff
hodnocení

Z toho mála, co jsem si o tom četl mi připadá, že bych musel jíst snad každé 2hodiny a drtivou většinu volného času obětovat fitku. Pro normálně fungujícího člověka, který má nějaké povinnosti je to nereálné.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud nejste ochotný pravidelně posilovat, tak se musíte se svou postavou ještě pár let smířit a budovat svoje sebevědomí spíše na intelektu, nebo na jiné osobní přednosti (třeba tanec, společenská zběhlost ... ). Myslím že po 30-tce už budete se svým vzhledem čím dál spokojenější a v 50-ti budete vypadat na 20.

- možná je to i nějaká hormonální porucha - potom by Vám mohl pomoci nějaký endokrinolog. Vhodný výběr oblečení samozřejmě taky pomůže, dnes lidé chodí oblečeni spíše sportovně.

řekla bych, že takový podobný typ je herec Javorský - a dobrej !

figurek*
hodnocení

0x

ale klid. Však časem dorostete.

Moje míry ve dvaceti byly 193cm/75kg a měl jsem mindráky, protože ze mě lezly kosti. Na ty lezoucí kosti dnes můžu tak leda vzpomínat. Na váze mám 120 a těch pětačtyřiceti nastřádaných kil se nezbavím a nezbavím a nezbavím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]