Nejste přihlášen/a.
Byl jsem i živnostníkem, nemohu, stejně jako mnoho jiných lidí mít proto zaplněnou chronologii mého pracovního procesu. Potenciální zaměstnavatelé na to koukají, jako kdybych se vždy nechal zaměstnat a pak po půl roce šel na pracák a takto stále dokola, ale to není pravda, jenomže ty předsudky mají.
Jak to nějak rozumně vysvětlit, že když člověk nemá potvrzené zaměstnání, že dělal od 20ti let do35 let v jednom kuse, tak že není flákač, ale jednoduše víckrát změnil zaměstnání, protože se chtěl naučit něco nového...nebo z jiného důvodu ale jiného než poflakování...Za život jsem se už něco naučil, umím, je mi 35 let, ale ty předsudky v chronologii pracovního poměru...
No oni skutečně mnozí živnostníci si myslí, že je v pořádku v létě makat a v zimě se schovat na ÚP, ačkoli k tomu ÚP neslouží (když je člověk evidovanej na ÚP jako uchazeč o zaměstnání, má přijmout nabízené zaměstnání); potom vypadají jako ten vyčuranej bratříček, co chtěl v zimě postýlku u kamen a v létě postýlku u okna. Ale nechápu, proč by se na Vás měl někdo dívat skrz prsty za trochu více řádek v životopisu, rozhodující je to, co umíte, co můžete nabídnout. A že umíte více věcí, to je přece bezva. Doporučuju jim ten životopis neservírovat tak dopodrobna, proč by měli vědět hnedka všechno? Ona se Vás sice pak mzdovka bude vyptávat dopodrobna, až někam nastoupíte, ale dokud se někde jen ucházíte o místo, stačí informace zevrubné - v letech xxxx až xxxx jsem pracoval jako to a to a to. Případně letopočet a vedle profesi, ne podrobné datum od kdy do kdy jste to dělal a od kdy do kdy jste byl na pracáku.
mnohokrát to je tak, že ani s člověkem nechtějí jednat osobně, ale vybírají jen podle "chronologie zaměstnání", což je směšné a nic neříkající
Mně se zas zdá, že někde vybírají jen podle věku, bez ohledu na schopnosti..holt každej to vidíme právě z toho svýho úhlu a každopádně to není lehký.
Jestli chcete, můžete mi poslat do vnitřní pošty nějaké údaje o Vašich živnostech plus prostě vyjmenovat co umíte (i to, čím jste se neživil) a já Vám z toho zítra uplácám co nejhezčí životopis, pokud ho ještě nemáte a posíláte zaměstnavatelům jen chronologický soupis činností. A klidně k tomu uvařím i motivační dopis (proč by si měli vybrat právě Vás).
Nevím oč Vám jde,ale chronologie zaměstnání -prostě do živiopisu uvedu vše co jsem dělal jako dr.živnostník ,poté kde jsem byl zaměstnán a jako co.Nevidím v tom žádný problém.To že Vás dle Vašeho mínění odmítají, má vliv asi to ,že jste nevypsal vše co jste dělal ,asi jste jen napsal od-do OSVČ Teda alespoň tomu nasvědčují moje skušenosti!
Je hejno potenciálních zaměstnavatelů co takto jednají-dostavíte se na pohovor,dáte životopis,my se ozveme a...
Mně osobně jeden ... pozval musíte na pohovor (končila smlouva v jedné práci) tak jsem si skrz to vzal den dovolené s tím,že jsem musel dojet na pracoviště a dodělat dílčí úkon (cca30minut) a jet z5 dalších 30km abych se dostal k pohovoru a on mi přes celou místnost řekl at dám životopis a můžu jít.Jednání řeznické dogy,žel i tací jsou,Další mne zaměstna a po odpracovaných deseti dnech -nedal smlouvu,nářadí mi také ještě nevrátil a bude to skoro rok,a peníze jsem z něj doloval přes 3 měsíce,
Taky myslím, že do CV není nutno psát všechno. V zápočtovém listu máte jen to poslední zaměstnání, tak si to přizpůsobte tak, aby to nasedalo na sebe, nebyly tam díry, ale nebylo toho tolik. Většinou se zajímají podrobně jen o ta poslední zaměstnání, za co jste tam zodpovídal a co jste měl na starosti a z toho životopisu by měl být vidět nějaký růst. Je pravdou, že oni vás neznají a snaží se vyhnout problematickým osobnostem, které za drahé peníze zaškolí a ony pak táhnou jinam, protože se s někým poštěkají nebo mají jiný problém, to se žádné firmě nevyplatí.
Jen vy víte, jak to bylo u vás a není nutno jim vnucovat svůj názor a obhajovat se. Co si budeme povídat, pokud chcete zaměstnání, je to o tom, jak se dovedete na pracovním pohovoru přizpůsobit a přijít tam tak oblečený a říkat takové fráze, co oni chtějí slyšet. Pak, ve druhé frontě, je teprv zajímá, co skutečně umíte, jestli se vám v té firmě opravdu chce pracovat a něco o ní již víte a kolik chcete peněz, jestli to není předem dáno tím, co nabízejí.
Jestli tohle vše sedne, pak vám dají šanci. Tak nechoďte hlavou proti zdi a prostě jim zahrajte to, co chtějí vidět a slyšet, včetně životopisu. Většinou si udělají názor během prvních tří minut, tak se snažte zapůsobit jako entuziastická osobnost, která prahne pracovat právě u nich a spojit svůj osud natrvalo právě s jejich firmou, které není za těžko se cokoliv naučit a přímo dychtí po tom, co nejdále denně dojíždět a ve volném čase si libuje v kolektivních sportech a tím udržuje mladistvý duch a neklepne ji pepka za pět let po nástupu do práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.