Dobry den, Rada bych znala vas nazor. Chci si zalozit novy bankovni ucet specialne pro platby na paypal. Idealne, aby takovy bankovni ucet byl bez poplatku, co se jeho vedeni tyka. Podle internetu takove pozodavky splnuje Fio a Air bank. Mate nekdo s podobnou zalezitosti zkusenosti? Jde to vubec sjednat si ucet, na kterem se budou minimalne pohybovat penize?
proč by to nešlo? Za mě osobně je těď nejlepší na trhu Unicredit s BÚ, jsem s nimi spokojený, tam je také možnost mít vedení zdarma, ale chce to splnit minimální podmínky nebo být student, ale Fio má vedení také zdarma, sám mám i u nich jeden účet a není u nich problém, ještě do nedávna měli hrozné internetové bankovnictví, nedávno ho trochu vylepšily, ale pořád nic moc, mobilní aplikace je dle mě vymakanější, Minimální zůstatek na účtě musí být 100 CZK a minimální výber z bankomatu 500 CZK.
Co se týče AirBank je taky fajn, ale spíš pro Prahu, ač mám Prahu blízko, pobočka ani bankomat u nás není
Já to takhle mám už roky, co jsem začal platit do číny. Tenkrát jediný podobný účet s vedením zdarma bez podmínky pravidelného pohybu na účtu nabízela M.bank. Bohužel mají od března nový ceník služeb, kde je bezplatnost podmíněna minimálním obratem 500,- měsíčně. Tak přemýšlím, jestli odejít, nebo nastevit pravidelné přeposílání mezi svými účty.
stirecek*
Nespletl ses s tím účtem? Já jsem nenašel, že by měl být účet zpoplatněný, jen jsem našel, že bude poplatek za kartu 29kč, pokud s ní neuděláš transakci nad 500kč. Vedení účtu by mělo být dále zdarma a k účtu není třeba kartu zřizovat.
Jinak co se týká jiného zváštního účtu kvůli paypal, nevím, v čem je výhoda nebo nevýhoda, je přece jedno, odkud tam ty peníze pošlu. Dále mi nepřijde výhodný ani samotný paypal, nevidím důvod, platit přes prostředníka, který se na tom napakovává. Já mám rád svoje peníze a nejsem večerníček, abych je na potkání vyhazoval. V číně paltím kartou buď fio nebo equa, dle aktuálního kurzu, který momentálně není vůbec výhodný a vsadím boty, že v tom mají pracky chrochtáci z čnb.
Mě osobně nepřipadá bezpečný platit po netu kartou když na některých formulářích chtějí vyplnit pomalu i rodný číslo prababičky. Furt mám pocit že když tyhle údaje pošlu někomu na druhý konec světa, tak mu nic nezabrání vysát konto do halíře. A hoň si někoho v číně. Proto jsem si tenkrát založil m.konto který bylo jediný zdarma. Na to sí z rodinného účtu vždycky převedu jen nějakou tisícovku a nemusim mít strach že přijdu o všechny peníze. Jenže některý čínašopy preferovaly paypal tak jsem m.konto napojil na paypal. Mezi náma - M.bank má mizerný kursy takže placení paypalem kam se převáděj peníze v korunách nakonec vychází líp než placení přímo z konta v dolarech. Vím že ani paypal nemá extra výhodný kursy ale údajně nabízí možnost platbu pozastavit pokud zboží nedojde což beru jako pojistku která stojí za těch pár korun navíc.
stirecek*
Neblbni, ty transakce jsou zabezpečené, takže nikdo na tvůj účet přístup nemá, navic banka samotná za vklad ručí. Další věc je, že si ve svém bankovnictví můžu nastavit internetové limity, před nákupem jednoduše limit navýším, po ověření platby dám zpět na nulu. Co se týká kurzu, mbank je v tomto snad nejhorší banka a úplně nejhorší kurz má právě paypal, takže platba přes něj není vůbec výhodná, jak na kurz, tak na poplatky. A co se týká Číny, tak třeba aliexpres to má taky dobře zajištěné, takže kdyz narazíš na podvodníka nebo zboží z nějakého důvodu nepřijde, o peníze nepřijdeš. AZ ti balíček přijde domu, teprve potom potvrdis převzetí a teprve v tom momentě aliexpres uvolní peníze pro prodávajícího. Kdyz balík nepřijde, požádáš prodávajícího o prodloužení čekání a kdyz balík nepřijde ani po této době, klikneš na spor a aliexpres peníze vrátí. I dxcom nemá problémy, kolikrát se stalo, ze zbozi nepřišlo a poslali znovu, bez problémů a kolikrát přišlo dvakrát, protože původní balíček se někde našel a přišel treba za půl roku. V Číně nakupuju přes sedm let a nikdy jsem neměl žádný problém a to často nakupuju za podezřele nízké ceny, většinou jsou to podvodníci bez hodnocení. Jinak u equa bank mám jak dolarovy, tak eurovy účet a právě z těchto účtů je momentálně platba výhodná, nějaké dolary tam mám ještě z doby, kdy stály 18-20 Kč, taktéž levné eura, ty si šetřím na dovolenou, kde platím kartou, platba pak probíhá automaticky v této měně, bez konverze, bez poplatku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.