Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
původně jsem si myslel, že jako student nemusím platit zálohy na sociálním a zdravotním pojištění. Na webu jakpodnikat.cz jsem se ale dočetl toto:
"Pokud máme samostatnou výdělečnou činnost jako vedlejší činnost, hlídáme si hranici zisku (daňový základ) 63.685 Kč. Když náš zisk částku nepřekročí, nemusíme z něj platit sociální pojištění. Pro zdravotní pojištění to neplatí, to musíme platit vždy."
Tzn. že pokud vydělám více jak těch 63 685, tak pak už musím platit sociální? A zdravotní platit budu i tak?
Jak to tedy je?
Ahoj, jako student jsem podnikal 2 roky, a zálohy jsem začal platit až po překročení toho limitu, první rok jsem neplatil ani soc. ani zdrav. pojištění, nevím jestli třeba teď nebyla nějaká změna, ale nevím o tom, podnikám dál a studentem už nejsem Každopádně, zajdi si na pobočku svojí zdrav. pojišťovny a ptej se, ptej se, já když začinal, taky jsem se ptal na každou blbost, tam to budou vědet přesně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.