Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K+M+B, co to znamená přesně?

Od: kyramal odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
co přesně znamená K+M+B? Kašpar, Melichar a Baltazar? Nebo Christus mansionem benedicat (Kristus požehnej tomuto domu)?

Myslím, že je to požehnání, ale u nás se to pamatuje podle jmen. Je to tak?

Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

x®
hodnocení

4x

Christus mansionem benedicat: Kristus požehnej tomuto domu.

hodnocení

3x

To se píše proto, aby sis při odchodu z domu připoměl, že nesmíš zapomenout Klíče + Mobil + Brejle :-D

faithoncemore*

Tak tohle mě dostalo. To už do smrti nezapomenu, i kdybych chtěla, a vybaví se mi to pokaždé, když to uvidím na futrech :)

miklous*
hodnocení

1x
Zdravím. Osobně si myslím, že mají pravdu všichni. Jednoduše to znamená oboje. "Kašpar, Melichar a Baltazar žehnají tomuto domu". ;) M
doplněno 07.01.15 00:24: Rumíček mě dostal... :-D Jen bych si dovolila zaměnit "brýle" za "bakšiš". Díky - teď už nic nezapomenu :-D M

mate59
hodnocení

0x

je to požehnání.

hodnocení

0x

pokoj tomuto domu = to druhé

stanley110*
hodnocení

0x

Já myslím,že je to připomínka: Klíče+Mobil+Brýle :-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je to zapsané K+M+B, tak to vyvolává dojem počátečních písmen jmen Kašpar, Melichar a Baltazar. Zkratka požehnání by se zřejmě zapsala KMB. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]