Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, o Vánocích jsme měli u dárečku obálku s 1 000 Kč, která tam byla na půl. No jenže nám se nějak "povedlo" roztrhout tu obálku na půl.. Takže je bankovka na tři kusy.. Podle toho co jsem se dočetla je to od roku 2011 nestandartně poškozená bankovka, tudíž jí banka zabaví bez náhrady. Ale co já si pamatuji, tak před cca 2 lety jí kamarádovy vyměnili a to jí měl na čtyři kusy. Chtěla jsem se zeptat, zda-li má někdo podobnou zkušenost? Jestli mu jí vyměnili? Nerada bych jí tam jen odevzdala, tisícovka dobrá zvláště pro mě k mateřské..Byla jsem na sebe dost naštvaná, ale co nadělám, když tam byla tak blbě "schovaná".. Má to tedy cenu? Nebo jí zkusit šikovně slepit, ale čím? Moc děkuji za odpovědi!
Ten nejmenší kus nechte doma a s těmi dvěma většími kusy dojděte do banky na pokladnu - bankovku Vám vymění za nepoškozenou.
doplněno 06.01.15 19:33:Bankovky poškozené jinak než nestandardně, tzv. běžně poškozené, bezplatně vyměňují za nepoškozené bankovky stejné nominální hodnoty pobočky obchodních bank a zastoupení České národní banky, pokud:
jsou celé
je jejich plocha větší než 50 % původní plochy a jsou celistvé nebo se skládají nejvýše ze 2 částí
Zbytky bankovek menší než 50 % původní plochy se nevyměňují.
Je roztrhlá přesně v půlce cca 1,5cm. A pak ty dva kusy no:D.. Tak děkuji, zítra to půjdu zkusit, snad to projde
Tři kusy ne? Nebo jsem úplně tupá a nějak Vás nechápu.. Mám dva, více méně stejně velké kusy a ten jeden proužek cca 1,5cm ve prostřed = 3 ks.. :D Stejně mi to tedy vymění?
Musíte mít jen dva kusy, ne tři. A musí to být sousední kusy. A plocha těch dvou kusů dohromady musí být aspoň o krapínek větší než je půlka plochy normální bankovky. Takže pokud jsem Vás dobře pochopila, donesete tam dva sousední kusy, které budou mít asi jenom půl cenťáku přes půlku, což ale úplně bohatě stačí, fakt, věřte mi a na lepicí pásku se vyprdněte
(A jestli znáte paní pokladní v bance, která je hodná a nevyžívá se ve vyskakování si na lidi, tak snad probůh vezměte s sebou všechny tři kusy a podejte jí je a řekněte Prosím, vybrala byste si z toho dva kusy tak, abyste mi to směla vyměnit? )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.