Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesvéprávnost a sociálka

Od: rgfdbgv odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

Já bych se chtěl zeptat.

Když je osoba svéprávna a pobírá důchod a stane se nesvéprávnou tak informaci o tom, že je zbavená dostane i sociální úřad který řídi dávky důchodové?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ne nedostane, ale opatrovník je povinen tohle nahlásit. Nenahlásí-li vystavuje se trestnímu stíhání. Každou změnu musí nahlásit, chce-li se vyhnout vyšetřování a případnému trestu.

doplněno 06.01.15 07:27:

Podle provinění. Buď by s vámi zahájila správní řízení o navrácení částky nebo by podala trestní oznámení na policii. ;) Jednou jsem ihned, do 8 dnů nenahlásila změnu, stala jsem se členem družstva. Udělala jsem to až při další čtvrtletní žádosti a bylo se mnou zahájeno správní řízení. Žádná sranda! Stydím se ještě dnes. A to jen proto, protože jsem si nepřečetla poučení. *plac* Nedělejte žádné kulišárny, nemusí se to vyplatit. Zisk je mnohem menší, než ztráta a ostuda a chození po úřadech a vůbec. *ee*

vcxb
hodnocení

Aha a co v tomto případě udělá sociálka až se tuto skutečnost by dověděla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]