Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravář - dá se tímto vydělat?

Od: hroubsa odpovědí: 7 změna:

Dá se v dnešní době uživit založením servisní společnosti když opravář bude jezdit k zákazníkům? Není takových už spousta? vyplatí se do toho jít nebo v dnešní době už ne?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

stačí sedět u kompu a sledovat dotazy tady na poradně a myslím, že se ujezdíte, tolik lidí potřebuje něco opravit...

pn64
hodnocení

1x

Jako instalatér ne, to je lepší zůstat v dílně - ať si jezdí zákazníci za tebou *smich*

2kedar*

ANO.!

Zákazník: "Nesplachuje mi hajzl.."

Instalatér: "Tak mi ho dovezte.."

*smich* *haha*

Jo, vy se smějete, ale mně se opravdu stalo, že se mi ulomil jakýsi čudlík na žaluzii. A ten chlap z té firmy mi řekl, ať tu žaluzii odšroubuju a přivezu. Užasla jsem, ale on byl neoblomný. Tak jsem holt s ulomeným čudlíkem a lamely naklápím ručně.

dejavu*
hodnocení

1x

Na rukou bych ho nosila a nejen já, ale spoustu dalších lidí. Šikovní a poctiví řemeslníci pomalu vymírají, asi se mezi nimi šíří nějaká neznámá infekce, takže ti schopní jsou na roztrhání. :-D

doplněno 06.01.15 04:40:

2kedar> ach jo, takže nejen odliv mozků do zahraničí, ale též zdravotních sester a schopných řemeslníků. To je mi fakt líto. Kdo u nás bude za chvíli pracovat? Jen neschopní a přistěhovalci z Ruska a Ukrajiny? :(

2kedar*

Na roztrhání... nebo "za kopečkama". Můj bratranec je vyučený instalatér a tady vydělal "celých" 20.000,-

Vzhledem k tomu, že měl zkušenosti a jazykové znalosti, tak uprchnul do Holandska, kde pracuje u firmy,

která se zabývá výstavbou budov halového typu (Kaufland/Penny...)

Má svářečák, papíry na zdvižku, vyzná se i v elektrice. Je to univerzální člověk.

Tam má hrubý plat v přepočtu 100.000,-/měsíc.! Přeji mu to. Je to Ferda mravenec.

M.J. příští rok plánuje nákup nemovitosti v Thajsku, jelikož tam furt jezdí a na důchod se tam chce usadit.

Když jsem se ho ptal proč, tak mi jen odvětil "jsou tam dobří lidi a nemusí se tam topit" :)

To bych nedal. Mi "hrouda nohy víže", jak pravil klasik. Nejsem kosmopolita.

2kedar*

Asi to tak vypadá. :(

Když se vláda snaží takřka cíleně zlikvidovat malé živnostníky, kteří vlastně mají představovat onu

"střední třídu", tak kde se pohneme.? Kdo tu práci bude dělat.?

Právník, (ten obyčejný) bere za hodinu 1.000,-Kč a s čistýma rukama. Navíc si bere procenta z "vydolovaného.!"

Nechá si proplatit i tu poslední účtenku za taxík, kterým přijel k soudu.

Pokud by se stejně choval elektrikář, zámečník, instalatér, či pokrývač, který by přišel opravit nějakou závadu na

Vašem domě, pak by se Vám to asi nelíbilo... Proč.?

Něco je v dnešní společnosti špatně. Řemeslo je položeno na lopatky. Lidé, kteří něco dokáží vytvořit vlastníma rukama

nejsou v tomto státě zdaleka doceněni a na to dojedem. A už dojíždíme. (Čína)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]