Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělá účetní daňové přiznání?

Od: mangomango* odpovědí: 12 změna:

Vloni jsem prodala část nemovitosti z dědictví. Letos musím vyplnit daňové přiznání, je možné, aby mi daňové přiznání vyplnila účetní organizace, ve které pracuji? Popřípadě víte někdo jak to chodí?

Díky za odpovědi

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

3x

To bych se velmi divila, kdyby Vám to účetní vyplnila, rozhodně to nespadá do jejích povinností. Leda jako normální melouch, to jest za dohodnutou cenu. Ale na internetu bývají začátkem března krásné návody, uvidíte, že to nic není, a ta účetní to může třeba jen zkontrolovat (za čokoládu) :)

mangomango*
hodnocení

Mám pocit,že to musí být do konce ledna podané..?

na pocity si nehrajte, do konce března (a v některých případech i déle) je ten termín

faithoncemore*

Fyzické osoby do konce března. O tom lednu nic nevím, možná pro některé firmy to tak bude, opravdu nevím. A pak má-li podnikatel daňového poradce, tak lze do konce června snad, ale též ty podmínky neznám přesně - vím jen to, že já jako obyčejnej člověk si ho podávám v březnu :) (a 31.3. bývají na FÚ fronty až ven)

hodnocení

1x

ano, je to možné. není to ale její povinnost a pochybuji, že by to udělala se souhlasem zaměstnavatele. vyplnit vám to může klidně i vrátná...

hodnocení

1x

pokud by vám je dělala účetní, tak to je jenom její dobrá vůle, že vám daňové přiznání udělá, ona za nikoho daňové přiznání nedělá, pouze provádí u zaměstnanců vyúčtování záloh daně z příjmů

daňové přiznání si podejte sama, nic na tom není, dělám si ho také sám

mangomango*
hodnocení

Když to člověk v životě nedělal, neví co se kde jak musí, tak by byl rád, když by mu s tím někdo pomohl. A hlavně mít pak jistotu, že je vše v pořádku a nevletí na mě za 10 let exekuce..

vyplníte si to v elektronické verzi na netu, kde vás to vede, pak si to jen vytisknete a podáte na FÚ, nebo si teda musíte najmout finančního poradce a zaplatit si ho, ale bude to docela drahá zkušenost za těch pár čísel

Zatím se nenervujte a zajděte za mzdovkou. Třeba bude ochotná to udělat. Když tomu člověk jen trošku rozumí, není to moc práce. Nebo nemáte v rodině nějakého živnostníka, kterému dělá účetní papíry? Účetní to udělá levou zadní, třeba se domluvíte.

uska*
hodnocení

1x

Nějak se v dotazu a v odpovědích ztrácím. Co chcete danit? Neplete si daň z příjmu, daň z nemovitých věcí? A nebo nechcete danit nic ( z dědictví) a jen chcete vypsat nový formulář na daň z nemovitosti? Od toho se také odvíjí různé termíny podání a platby.

no možná máš pravdu, třeba chce podat změnu přiznání k dani z nemovitosti, a ta se podává do konce ledna, ať se tazatelka vymáčkne o co jí jde

mangomango*
hodnocení

Jedná se o Daň z příjmu..? Kdy občan přiznává příjmy podléhající dani vyměřené státem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]