Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás,
zhruba před rokem jsem předčasně skončil na VŠ a od té doby nemohu sehnat práci. Moje situace je zoufalá a psychicky už na tom nejsem nejlíp. Nemám praxi a v životopisu roční díru. Hlásil jsem se i do supermarketu, ale ani tam mě nechtěli. Vůbec nevím, co si počít. Už mě napadají ty nejčernější myšlenky.
Zdravím, byl jsem před rokem ve stejné situaci, akorát jsem jen po SŠ.
Dostal jsem se sice do státního sektoru, prachy nic moc, práce mě baví jen z půlky, ale říkám si, že tam jsem jen kvůli praxi. Doporučuji ti každý den několikrát sledovat nabídky ÚP (tam jsem našel práci já) přes portal.mpsv.cz a práce.cz. Reaguji cokoliv tě padne do oka, já jsem za rok hledání práce poslal skoro 1 000 životopisů (z toho se mi ozvalo tak 10 %). Číslo je to hrozné, ale nezoufej. Buď rád, že jsi zdravý (můžeš dělat cokoliv) a máš aspoň nějakou školu.
Měj se.
předčasně skončil na VŠ a od té doby nemohu sehnat práci ... když není v místě, tak hledám, kde nabízí i s ubytováním, dojíždím. Kde práce není, tak z tama mízím. Proč ale čekat, kdo mě vezme? Nemohu si stěžovat na jiné, nejsou povinni zaměstnat.Je kopu nabídek na zprostředkování. Co je za vzdělání, SŠ, co lze zaměstnavateli nabídnout, co tak se něčím i vyučit? Když něco umím, tak podnikám. Nebečet a jednat!
zdravím, podívej se na stránky: stazevefirmach.cz/... nebo stazepromlade.cz/...
Není to placené, jen platí stravné a cestovné a některé stáže nabízejí po ukončení i práci viz výše na stránkách. Lepší získat praxi než sedět doma. Za pokus to stojí.
Řeknu vám, jak jsem to udělal já. Já jsem v místě svého bydlení taky po škole nemohl najít práci, tak jsem se sebral a šel do Prahy. Tady je spousty Mekáčů, kde stále berou. Plat sice na hrozný, ale už to, že jste v Praze, vám dává jiné pracovní možnosti. V Mekáči jsem vydžel témeř rok a pak jsem si našel normální práci.
Nemáte děti, rodinu, jste mladý, nečekejte, až práce příjde za vámi a pokud v místě vašeho bydlení není, je třeba se dívat dál...
Je možné, že Tě nechtěli do supermarketu kvůli tomu, že jsi tam nezapadl. Na to se taky kouká. Jak si s vedoucím nepadneš, nevezmou Tě. Tak to je dneska. Nebo poznali, že jsi vzdělanější než oni a mají si z čeho asi vybírat. Tak to zkus jinde. Někde Tě musejí vzít. Omlouvám se, že tykám?
doplněno 04.01.15 18:15:k jaha: Já zas mám kolem sebe lidi, kteří práci vždy nakonec seženou. Záleží odkud jste. Já nejsem vy.
doplněno 04.01.15 18:30:Když není práce pro ženy po mateřské, to nahrává tyranům manželům. Radši s ním zůstanou a budou trpět, když není práce.
Teď mě dostala věta,,někde tě musejí vzít". Mám kolem sebe desítky nezaměstnaných mnoho let. Všichni chtějí práci, jsou to hlavně maminky od dětí po mateřské. A žádnou neseženou.Já vytvářím nové místo dotované ÚP na 1 rok. Ta, která ho dostane bude po dobu 1 roku dostávat výplatu 6800 Kč čistého měsíčně. Věřte, že mi chodí o toto místo prosit desítky lidí. Je to k pláči.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.