Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký běžný účet?

Od: itonda® odpovědí: 20 změna:

Zdravím, poradil by mi někdo co nejlepší běžný účet? Chtěl bych vedení, odeslaná/příchozí platba a výběr z bankomatů zdarma.

Rozhoduji se mezi Equa bank, Air Bank, FIO Banka, mBank, UniCredit Bank nebo Zuno.

Děkuji! :)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mam FIO a jsem spokojen.
OStatni nemuzu posoudit.

zwiki*
hodnocení

2x

Zdravím.Já se rozhodl ke konci tohoto roku přejít k Fio bance.Dlouho jsem váhal a porovnával různé "výhodné" banky až padla volba na tuto Fio.

buss
hodnocení

2x

Fio, tehdy i v vzhledem k poplatkům za převod do zahraničí.

okey
04.01.15 19:52
hodnocení

1x

Fio

hodnocení

0x

záleží, co máte po ruce, já přešel k FIO, ale dá se i mBank, rozhodně je to bez poplatků

sunset*
hodnocení

0x

Já mám Equa a spokojenost. Platby i výběry tuzemsko kdekoli v bankomatu zdarma, v dobrém kurzu i platby kartou v zahraničí, všechno korektní, infolinka na normálním pražském čísle (ne 840 a podobné šmejdy) + slušné úroky na spoření.

markym11

Ja mam taky Equa bank a jsem moc spokojena. Hlavne ty neomezene vybery z kterehokoliv bankomatu zdarma me dost bavi.

hodnocení

0x

Taky doporučuji Fio (mám), ale pohlídejte si, kde jsou bankomaty. Já to taky udělala, jeden z nich byl po cestě do města. Za půl roku jsem se odstěhovala a zbývají mi tak jen dva v centru města (cca 100m od sebe - nechápu...). Dá se to, ale občas je to otravné.

firlet
hodnocení

0x

My máme AirBank a naprostá spokojenost - přešli jsme od GE, jejímž klientem jsem byl 13 let.

vlazy*
hodnocení

0x

Taky mám FIO a jsem spokojený. MBank bych příliš nedoporučoval. Kdysi to byla dobrá banka, ale v poslední době se docela dost zkazila. Navíc od března zpoplatňují karty což vyvolalo mezi mnohými klienty dost velký rozruh a mnozí kvůli tomu karty ruší.

Já jsem s mBank naprosto spokojený. Platit za kartu se bude jen pokud ji nebudete používat /musíte zaplatit kartou 500 měsíčně/.

vlazy*

Právě ta podmínka útraty 500 Kč kartou aby byla zdarma mnohým klientům mBank nevyhovuje. Lidí mají i jiné banky a u nich karty a tak ne vždy by tou mBankovní těch 500 Kč utratili. Kromě toho mBank se stále zhoršuje a čím dál tím více lidí je s ní nespokojených. Dost hodně křiku bylo kvůli novému IB a není se ani čemu divit, protože je to opravdu velmi nepřehledné a hnusné.

bruk600*

Taky jsem z té změny nebyl nadšený, ale na druhou stranu pak od března budou 3 výběry z jakéhokoli bankomatu zdarma a tady platí Paroubkovské: "kdo z vás to má?"

A 1,6 % je stále ještě slušných. Mě se právě IB líbí, ale jasně, záleží kus od kusu...zrovna FIO IB je mi protivné a nepřehledné...

mmm*
hodnocení

0x

za mě FIO.

hodnocení

0x

Za mě ZUNO, nemusím platit za mezinárodní platby. Před pár lety jsem opustil Českou spořitelnu, pak mBank a nejvíc mi vyhovuje právě ZUNO.

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jde o účty zdarma, tak není problém si zařídit dva účty a případně ten méně vhodný pak zrušit. Máme v rodině mBank a Fio, nic jsme nezrušili a už se mi stalo, že se druhá karta s nějakou čátkou na účtu hodila, když na kase při nákupu to jednu nechtělo vzít.

jirka156*
hodnocení

0x

tvým požadavkům určitě vyhoví Equa bank :)

hodnocení

Tak už mi zbyla na výběr jen Equa bank, mBanka (více než 500 Kč kartou zaplatím měsíčně) a AirBank (10 kč za výběr u Sazky bych zkousl). Nikam nespěchám je věc jedna a za druhé účet u mBank jsem teprve před necelým měsícem nechal zrušit, protože jsem se nechal strhnout lavinou rušení, kvůli poplatku. Stačilo si pořádně projít podmínky a ejhle... :)

sunset*

Měl jsem účty ve všech třech, zbyla mi Equa:)

Mé důvody - nikomu nevnucuji - AirBank měla minulý rok o krapet menší úroky a hlavně nízký limit na spořícím účtu + poplatky za převážně zahraniční operace. Běžný provoz není vždy tak úplně zdarma. V zahraničí jsem platit ani nezkoušel, ale mělo by to snad jít přes DCC (pěkná zlodějina).

Equa zdarma, příjemnější kurzy pro platby mimo ČR, bezpřevodové platby € a USD a hlavně - můžete si v ČR vybírat kartou kde chcete co chcete kdy chcete, na což jsem si velmi rychle zvyknul. Výběr z bankomatu v zahraničí stojí jen 25 Kč. Sazebník je jednodušší a podle mého trošku férovější.

mBank má opravdu zmatené IB, prostě jsem si nedovedl představit, jak sleduju normální pohyby na běžném účtu a zadávám platby + žádné úroky. Equa IB je celkem přehledné a příjemné, byť to od AirBank je designově rozhodně hezčí a takové modernější.

Vybírat ze stejného bankomatu jako minule, ale bezplatně - k nezaplacení... :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]