Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám takové dilema.Mám partnerku polku a byli jsme na vánoční svátky v její rodině v Polsku.Když jsme k nim přijeli, tak jsme jim dali malé dárečky, kterých si vůbec nevážili a chtěli víc-peníze. Naše finanční situace není moc dobrá, jelikož já byl před svátkami z práce propuštěn ze zaměstnání a přítelkyně pracuje pod pracovní agenturou,kde dostává minimální mzdu, ale přesto se snažíme v rámci slušnosti být uctiví i pohostinní bez sobectví k naši rodině, známým i přátelům. Rodina mé přítelkyně v Polsku je podle mne chamtivá, bez úcty k druhému a zároveň je paradoxem,že tam jsou všichni věřící katolíci, kteří chodí do kostela a chovají hůř než nevěřící.Na Silvestra jsme my museli koupit nějaký alkohol na přípitek a oni slíbili, že koupí také něco. Nakonec z toho vyšlo, že my jsme přijeli z České republiky,dle nich z velmi ekonomicky bohaté země, kde bysme mohli my zasponzorovat všechno, co oni žádájí.To mne naštvalo.Dostali i za ubytování a stravu od nás, ale jídlo bylo ve sváteční dni velmi chudé.V poledne jedna houska suchá na sváteční večeři polívka ze sáčku.Na Nový rok s našim vyprošením jsme dostali brambory s jednou kuřecí kostí ohlodanou,kde bylo kousíček masa a to nám vyčítali, že nám čechům by měla na sváteční den stačit jenom polévka na celý den, jsme prý moc rozmazlený národ, že musíme mít hlavní chod jídla. Ale oni už se můžou pořádně najíst, ale my už ne. Měli radost z toho, že nás obrali o všechny peníze a že jsme museli trpět celý týden hlady. Když její sestra po mne žebrala peníze a otravovala neodbytně, tak jsem ji seřval o hodil po ni pár drobných co jsem vyklepal z peněženky.Přítelkyně ještě jim půjčila část peněz, které jsme měli na cestu domů a později jsme museli prosit známé o pomoc,abynás zavezli do Čech. Cítil jsem se neskutečně špatně, ale oni nejsou chudáci, jen ze sebe dělají a jsou hladoví. Kamárádka moji přítelkyně nás pozvala na návštěvu k nim domů též v Polsku a tam nás uctivě přivítali s pohoštěním i přípitkem a řekli jsme rádi, že Vás vidíme.Úplně něco jiného než rodina moji přítelkyně. Navíc moje přítelkyně nevidí v tom tak nic hrozného, že jsme trpěli hlady v její rodině, důležité je že viděla svoji mámu a já se s tímhle přístupem nemohu smířit.Prosím poraďte, jak vyřešit tuto situaci, kdy si mne tam nikdo v její rodině neváží a navíc jejich rozcapený děcka si dovolují ještě dělat puberťácké výtržnosti na nás, typu takové šikany co byla na základce a rodičům to je také jedno.Já mám velmi špatné vzpomínky a trauma.Děkuji
Dobrý den,
pokud situaci nezvládáte, zbývá buď se strašně přemáhat, nebo nechat přítelkyni tam jezdit samotnou, protože je jasné, že na vztazích s rodinou lpí. Já bych volila druhou variantu a zůstala příště doma, případně pokud už tam pojedete spolu, návštěvy rodiny bych se vyvarovala a navštěvovala s ní jen kamarády, se kterými se snesete. Někdy jsou služby jako ubytování a jídlo v nepříjemné rodině drahé i zadarmo a vyplatí se spíš hotel.
Vy už jste sem jednoi psal, viďte? I tehdy jste psal, že přítelkyně cpe peníze své rodině - jak jste se domluvili?
No, jezdit za její rodinou nemusíte, rozhodně to není povinné. Přítelkyni bych slušně, ale narovinu řekla, že tam víckrát takto nepojedu, protože nejsem ničí sponzor. Pokud svolíte jen proto, aby byl doma klid, tak to příště dopadne úplně stejně. A ohledně těch peněz, co přítelkyně dala rodičům - o tom jste si měli promluvit předem. I když ještě nežijete v manželství, předpokládá se, že věci platíte dohromady a nelze to dělat tak, že jeden bude financovat vyděrače rodiče a druhý lepit takto vzniklé mezery, nedejbože s tím ještě obtěžovat známé. Je potřeba opravdu vážný rozhovor, aby přítelkyně pochopila, že nejste oslíčku otřes se a pokud jste momentálně bez příjmu, tak tím více se musíte uskrovnit. Určitě to nebyly jen její peníze.
Nezlobte se za upřímnost, ale já bych se po dvou dnech sbalila a jela domů, než abych se nechala ožebračit a ještě vyhladovět. Oni si k Vám dovolí jen to, co jim dovolíte Vy, a zatím jim to evidentně prochází. Je načase se probrat a nastavit pravidla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.