Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
již nějaký čas sleduji ceny výrobků, které se dováží do ČR a nemile mě překvapují ceny, které si dovozci dovolí nastavit pro náš trh. Vás bych chtěl poprosit, jaké zboží seženu v zemích EU levněji, než v ČR.
Např. Pilsner urquell : Německo okolo dvaceti korun v ČR o deset korun na lahev víc
Red bull : Švýcarsko 15 korun v ČR 35 korun
A mnoho dalších...
Budu rád za každou Vámi podanou informaci. Můžete mi klidně posílat i webové stránky, které se zajímají o podobnou problematiku českého trhu. Nebo mi můžete dát informace klidně i z druhé strany, kde jsou výrobky dražší.
Děkuji
Potraviny jsou levnější v Německu a Polsku. V Rakousku jsou zhruba na české cenové úrovni (něco je levnější, něco dražší) a na mnohem vyšší úrovni kvalitativní. Na Slovensku je žrádlo dražší a například hodonínský Kaufland už skoro hovorí po slovensky a dokonce mám svědectví místních, že při pravidelném nákupním šílenství si Slováci na parkovišti vzájemně předávali (nedostatkové) nákupní vozíky. Aby se našincům nákup vyplatil, stačí zajet k Dederónům, například do Drážďan, nebo k Pšonkům do Klódzka.
Ten RedBull by mě docela zajímal. Jste si jistý, že nesrovnáváte nějaké akční zboží? Nebo mi chcete opravdu říct, že v Rakousku se dá naprosto běžně sehnat RedBull za 60-65c?
Ve Španělsku se tyto značky (Coca-Cola apod., včetne drogerie) pohybují velmi lehce nad průměrem ČR. Např. něco tady za 25,-, tam za 1,09€ apod. Na druhou stranu ten nárůst cen potravin je u nás strašný. Pamatuji si, že jsem jim tam před 5 lety tvrdila, že se u nás dá jíst mnohem levněji, než u nás. To bych dnes určitě neudělala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.