Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když si člověk uváže peníze u banky cca na dobu 5 let, je možné je pak vybrat, třeba s nějakým poplatkem? Česká spořitelna.
Díky.
Další nemtudum. Vážený pane, jak máme vědět jak jste si "peníze uvázal"? Když už nic jiného, tak sem napište, co jste si založil a k čemu jste se zavázal. Vy nemáte k dispozici podmínky onoho "uvázání"?
Obecně: když si peníze "uvážete", jak píšete, tak je jasné, že pokud nesplníte podmínky (dřívější výběr a pod.), tak za to zaplatíte tím, že se vám tyto peníze nezhodnotí tím úrokem, kterým měly a navíc asi zaplatíte i poplatky (sankce), pokud to bude bez výpovědní lhůty
By mne zajímalo, co za produkt by vám nabídli největší poplatkoví zloději na bankovním trhu z ČS. V dnešní době mají banky nadbytek peněz, termínované vklady se myslím vytratily, neb úrokové zvýhodnění nelze nabídnout na dlouhodobě uložené peníze, kterých je přetlak v bankovním sektoru. Naopak, banky potřebují dneska peníze rozpůjčovat (hlavně na investice) a točit je dokola. Já v nabídce ČS nenašel žádný produkt, který by mi nabídl to, co vy máte patrně na mysli.
Super díky, přesně to jsem potřeboval vědět - jestli něco takového nabízí. Nemám moc informací nebo tak, kamarád který mi dluží peníze tvrdí že peníze má uložený na 5 let a nemůže z nich vybrat.
patrně se jen vymlouvá, ale na druhou stranu je klidně možné, že v minulosti nějaký termínovaný účet založil, ale to vás přeci nemusí zajímat, skřípněte ho, ať vám peníze vrátí, třeba at si půjčí u banky
PS: taky jste to mohl napsat na začátku jak to je doopravdy a ušetřili bychom si pár zbytečných komentářů...
Tak to je tedy tak trochu špatný vtip, nemá on náhodou uloženy Vaše peníze? Ale vážněji, možná mu řekli, že ideální horizont pro nějakou investici je 5 let, ale to absolutně neznamená, že by peníze nemohl vybrat dříve, jen možná tolik nevydělá. Splacení dluhu kamarádovi má přednost, to ať se na mne nezlobí. Vy ty peníze přece potřebujete asi tak stejně nutně, jako on, ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.