Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 12 a zase se mi vrátili roupy mám je vždy tak 14 dní pak se jic zbavím a za měsíc je mám zas k doktoru se mi nechce a Česnek konzumuji ale nějak to nepomáhá mohli byjste mi prosím poradit nějakou účinou metodu jak se jich zbavit díky
Ahoj, jednou jsem někde četla, že ropupi se rozmnožují tak, že v noci kladou samičky kolem řitního otvoru vajíčka. Jejich pohyby svědí, takže se člověk škrábe, nabere ta vajíčka, přes den se mu zpoza nehtů dostanou do pusy a koloběh pokračuje. Doporučovali zamezit samičkám vylézt tak, že se "ďourka" zamázne např. mastičkou pityol a po několika dnech je po roupech. Jako malá jsem na to také trpěla a mě to pomohlo. Jinak k doktorovi nemusíš (i když by to bylo lepší), v lékárně prodávají sirup, který byl ještě nedávno bez předpisu. Bohužel si už nepamatuju, jak se jmenoval. Vygooglila jsem Pyrvinium. Taky bacha na kousání nehtů, tím se právě ta vajíčka nejlépe přenášejí. Zkus každé ráno vydrhnout ruce a hlavně pod nehty mýdlem a katáčkem. Přeju hodně štěstí v potírání těch mrch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.