Nejste přihlášen/a.
Zaměstnavatel se mnou neprodloužil smlouvu a své výhrady jsem mu sdělil jednak osobním dopisem, jednak jsem se zúčastnil spolu s dalšími internetové diskuse na toto téma v jednom menším městě. Onomu zaměstnavateli se nelíbí některá má vyjádření a chce případ předat podnikovému právníkovi. Zejména vadí zaměstnavateli věta z osobního dopisu, že se mnou jednali jak s dobytkem, a žádá moji omluvu. Zhruba jak vysokou částku bych musel případně uhradit, kdybych soud prohrál?Děkuji.
Podle mě vás chce jen zastrašit. Myslí si, že když vysloví slovo "právník", vy se leknete. Pokud jde jen o tuto větu, pochybuji silně, že by se pouštěli do něčeho tak nejistého, jako je soudní spor. Kromě toho, mám takový nějaký pocit, že skoro každý zaměstnanec ví něco o svém zaměstnavateli, co by zaměstnavatel asi moc nechtěl, aby se někde někdo dozvěděl...
Tak toho bych se spíše bál. Dělám v jednom nejmenovaném řetězci, a vím, čeho jsou ti dobytkové schopni. Viděl jsem plno případů, kde bylo jasné, že zaměstnanec je v právu. Bohužel do vždy dopadlo v neprospěch zaměstnance a v prospěch zaměstnavatele. Justice dává bohužel většinou pravdu zaměstnavatelům. a navíc zaměstnavatel má vždy lepší právníky, než dostanete vy. To byste musel mít sakra dobrého právníka.
je mi líto, ale v tomto opravdu neporadím.
Pokud dojde k soudu a vy prohrajete zaplatíte minimálně soudní náklady a náklady na právníka. A to bude dost drahé. Doporučuji vám hledat opodstatnění k jednání " jak s dobytkem". To je písemný materiál (korenspondence) se zaměstnavatelem a případně nějací svědci, kteří vám potvrdí neseriózní jednání firmy vůči vaší osobě, nebo k nim samým.
Ten výrok budu mít doložen. Chtěl bych se ale při této příležitosti zeptat, jestli může zaměstnavatel zažalovat ohledně nějaké věty ve veřejném diskusním fóru. Nešlo o větu s hanlivými slovy, ale pod příspěvek jsem se podepsal svým jménem. Děkuji.
Jirko, já bych to asi moc neřešila dopředu. Je sice dobré si připravit důvod vašeho prohlášení o "jednání s dobytkem", ale jinak bych se s tím netrápila. Pokud jste neporušil při veřejné diskuzi nějaké obchodní tajemství a nebo ustanovení pracovní smlouvy s nějakou určenou následnou dobou, tak s čím by Vás mohl zažalovat? Jsem přesvědčena, že když jste příspěvek podepsal, neobsahoval nic, co byste si nemohl obhájit. Je těžké říct konkrétně ano nebo ne, když neznáme všechny okolnosti. Hlavně si sežeňte jiné dobré místo a zaměstnavatele, který Vás propustil, nechte plavat. Hodně štěstí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.