Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Za kolik prodat fotoaparát Villia?

Od: baron58* odpovědí: 21 změna:

Válí se mi doma foťák z dom devadesátých a chtěl bych ho prodat na bazaru ale nevím kolik si za něj říct:

camerapedia.wikia.com/...

kolik má podle vás cenu? Není to elektronický, je to asi zrcadlovka nebo jak se tomu říká. Je to na film.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Za poslední 2 měsíce se prodalo na Aukru 5 kusů, všechny do 50.- Kč; jeden dokonce za 2,- Kč.

zztop*
hodnocení

2x

Já bych to řekl takto: Každá věc má svého kupce. Je jen otázkou času kolik let to bude prodávat při takové ceně. A mimochodem pro laika i když nebude mít počítač je jednodušší mít digitál. Proč? S kinofilmem se musí do fotolabu, které samozřejmě ubývají. S digitálem nebo jen kartou stačí také zajít do fotolabu a nechat si tam fotky vytisknout a navíc si ještě vybrat jen z těch hezkých což u kinofilmu nejde a zaplatím tedy i za zmetky.

zepe*
hodnocení

1x
zajixxx*

Tato věc se snad válí v každým druhým baráku. Neprodejné... nechcte si jej na památku.

kolo*
hodnocení

1x

Prodával se před revolucí za 300 Kčs.Byl to ten nejobyčejněší foťák pro začátečníky.Pro puberťáky.

ho
31.12.14 15:20
hodnocení

0x

Za odvoz.

baron58*
hodnocení

Hm to jistě, zadarmo není dneska nic.

hodnocení

0x

Zrcadlovka to tedy není - má to jen průhledový hledáček. Je to defacto nástupce legendární Smeny, není to špatný foťák pro začátečníka. Jenže - kdo dnes fotí na kinofilm? Zkusit můžete třeba 500,- , ale já bych to dal za čokoládu.

baron58*
hodnocení

No třeba někdo kdo nemá PC. Někteří lidé nemají PC a neumí s PC dělat tak digitální foťák by jim byl na nic. Já vím že sestra s tím fotila docela kvalitní barevné fotky tak jako na běžné použití a nechávala si je vyvolat.

hodnocení

0x

Tohle jsem koupil někdy kolem roku 1983 dceři za cca 400,- Kčs, když jí bylo 5 let. Už tehdy to bylo předražené. Jako sběratelský kus to dneska asi nebude, jako funkční foťák už vůbec ne. Vzhledem k téměř absolutní absenci jakéhokoliv kovu to nemá cenu ani jako druhotná surovina. Zkuste to na Aukru nabídnout třeba za korunu, možná se někdo chytí.

baron58*
hodnocení

Zkusím za 500 a budu snižovat podle toho jak velký bude zájem. Jde o to že mi to tu leží celé roky, tak nějaký ten měsíc čekat mi nevadí.

Za 500 Kč *sok*? Kdybyste se podíval na odkaz od "Zepe" výše, zjistil byste, že to tam někdo nabízí za 45 Kč. A je jich tam taky docela dost nad 100 Kč, ke kterým ještě nikdo nepřihodil ani korunu.

baron58*
hodnocení

Za kolik to kdo nabízí je jejich věc. Jestli se toho někdo chce co nejrychleji zbavit tak jen do toho. PS: Na aukru nenabízím, toto není moje cílová skupina

ladinpraha*

Ta cílová skupina by mě tedy opravdu zajímala. Proč ji neuvedeš? Třeba se z této skupiny někdo ozve.

buss
hodnocení

0x

Těch bylo mraky je to neprodejné, mám podobný dederácký. Nemohu ani digitál prodat, ani Voitglander ani další za solidní cenu. Co s tím dnes? Jedině kdo to sbírá. Hodit na aukro.

jerjierzu
hodnocení

0x

Dala bych to do sekce Daruji, možná se toho zbavíte. Rychlejší by ale bylo ho hodit do kontejneru.

hodnocení

0x

Nečertěte se, třeba s ním ještě někomu uděláte radost. My jsme dali nahoru na popelnici Praktiku z roku 1978 a jako bonus 2 ruské Směny. Všechno funkční. K té Praktice i expozimetr a velký krabicovitý blesk. Za 2 hodiny to už bylo pryč.

Nabízet k prodeji by mě Váš foťák opravdu nenapadlo. Dneska už jsme mnohem dál a tohle by málokdo užil. A jako historický kousek je zase ještě příliš "mladý", takže ani do žádné sbírky. Asi tak. Jaga.

isteron
hodnocení

0x

To môže kúpiť len múzejník, alebo historik. Praktickú cenu má toľko ako Pionýr z bakelitu z r. 1950. Je to len hračka pre malé deti, a drahý svitkový, alebo kinofilm. Neviem, či ho ešte dostať.

isteron
hodnocení

0x

Je to na kinofilm. Manual je v english.

microsites.lomography.com/...

hodnocení

0x
Reálná cena je nulová.
Z té doby lze pořídit desítky jiných typů fotoaparátů s několikanásobně vyšší kvalitou a ty se prodávají někde mezi 600-3000Kč.

hodnocení

0x

Nikam nespěchejte. Nechte jej ještě alespoň 50 let zavřený ve skříni a pak vám to snad někdo v přepočtu na dnešních 500 Kč koupí do muzea.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]