Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rodíče se budou po novém roce rozvádět. Ptali se mě s kým bych chtěl zůstat - rozhodl jsem se že z matkou, víc si rozumíme a také cítím že mě bude hodně potřebovat protože je citlivá a zranitelná. Otec se urazil a odmítá se mnou mluvit, ani mě nezdraví, ale tak, to moc neřeším, nebudu se mu omlouvat protože nemám za co, měl by respektovat moje rozhodnutí. S čím ale potřebuji pomoc. Moje maminka se rozhodla že by se vrátila na Slovensko (ona je poloviční Slovenka a poloviční Maďarka) ale já bych radši zůstal tady. Jsem tu zvyklý na vše a jsem na záčatku studia SŠ která mě baví. Už jsme se o tom bavili ale nějak se nevyjádřila, vypadala i celkem nalomeně. Jak ji mám přesvědčit? Mám nějak řešit otce? Díky
proč chce na Slovensko? Má tam příbuzné? Má tam kde bydlet? Bude tam mít kde pracovat? Co má za práci tady, dovede ji opustit? Co říká na to, že tady chcete vy zůstat? Toto je třeba probrat, aby to nebyl jen takový momentální výstřelek z toho rozchodu. Čí vinou se rozcházejí? Ale to bych se mohl ptát do nekonečna.
Řekněte jí svoje důvody, snad to pochopí a třeba nějaký ten rok tady vydrží, než se osamostatníte a postavíte na vlastní nohy
Já si myslím, že tvoje maminka chce na Slovensko proto, protože chce od svého trápení (manžela) co nejdále. Myslí si, že když bude daleko od něho, bude ona i ty v bezpečí. Chce to čas na to, aby se dala do kupy, získala sebedůvěru, postavila se na vlastní nohy. Aby věděla, že ikdyž ho potká, nemusí se bát, ani nijak jinak stresovat. A ty že budeš už dost velký na to, abys byl v pohodě. Ještě se tě zeptám: Jaký jsi měl nebo máš s otcem vztah. Hrál si s tebou, učil se a vůbec, dělali jste spolu něco? Koníčky, kutilství, sport a tak? Nebo jste se jen potkávali v jednom bytě? Jen se chci dopátrat, proč tě chce. Jestli pro to, že máte společných mnoho věcí nebo proto, aby ranil maminku. Udělal ji natruc a vytáčel ji.
Tobě i mamince přeji hodně pevné nervy, protože ta doba od rozhodnutí rozvést se, přes soudní stání, až po pravomocný rozsudek, ta je šílená. Nalezení nového domova, byť ve starém bytě, zázemí, pocit bezpečí, to je dost dlouhé a obtížné období. Člověk si to říká, všechno tomu nasvědčuje, ale ještě to necítí. Drž se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.