Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy v kamarádství

Od: kaja1 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, je mi 16 a chodím na střední školu, už nemám tolik času jako předtím. Např. jedeme o víkendu lyžovat nebo s rodinou někam na výlet , ale ráda bych chodila i s kamarádkami ven, i moje nejlepší kamarádka mi říká že jsme se hodně odcizily ale já nevím co mám dělat, abych měla čas i na rodinu a i na kamarádky a abych byla zase mezi kamarádkami oblíbená jako předtím . :( Prosím poraďte. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filip17*
hodnocení

1x

Ahoj,

začni použivát diář nebo kalendář, klidně i ten v mobilu. Tak jako ty tak i všichni tady si prošli střední školou a moc dobře si vzpomínám, že už taky nebylo tolik času, ale je vše je o prioritách.

Já například hrál kousek za hranicemi fotbal, školu jsem měl v Praze, rodiče mimo Prahu a dokazál jsem skloubit jak kamarády v Praze a přítelkyni mimo Prahu a ještě mi zbyl čas hrát hry na PC :)

Já diář používám dodnes, to co vím dopředu si napíšu, psal jsem si tam naprosto vše, v kolik vstanu, do kdy mám školu, kolik mi zabere cesta za hranice, kdy mám záapsy, kdy tréninky, kdy se píše test, kdy má například i nějaký můj kamarád volno, kdyby náhodou mi něco odpadlo mohl jsem mu hned volat atd. atd. To už je na každém jak s ním bude zacházet

alfonka*
hodnocení

1x

Souhlasím s odpovdí organizovat si čas :) Také používám k organizaci diář, deska je široký výběr na trhu tak si vybrat takovej aby mě to bavilo. O vstahy se musí pečovat v každém věku ... :) Hodně štěstí

hodnocení

0x
Promin,ale nechápu co ti vlastně máme poradit...Musíš si ty sama umět rozvrhnout čas.Jednou s rodiči,podruhé s kamarádkami...A učení,to snad máte každá,je třeba naučit se pracovat s časem ve tvůj prospěch ;) :-I
paw*
Na stredni skole to je vetsinou s rodici tehdy, kdyz oni reknou. Neb tazatelka nejspis neni plnoleta.
A co poradit? Kamaradi byli a budou. Budou zase jini. Malokomu se postesti, ze mu vydrzi kamaradstvi na zivot a na smrt od zakladky do hrobu.

hodnocení

0x

no asi víš, co máš dělat, jen tady chceš slyšet, zda ti to doporučíme taky

hodnocení

0x

No já nevím, ale tady není co řešit. Pokud bych se chtěla sejít s kamarádkou, tak se s ní sejdu. Co vlastně chcete poradit? Rozvrh vašeho dne, či týdne, nabo jak? A co ta kamarádka,a ti ostatní, ti do školy nechodí a nemají rodinu, nebo co? Kdo chce, ten si čas vždycky najde.

eulalie*
hodnocení

0x

Ono je tomu tak, že postupem času, jak člověk stárne a má více povinností, tak prostě nemá na všechno čas. Kamarádce vysvětli, že to máš prostě nyní takto, že toho času nemáš už tak moc a že tě mrzí, že má pocit, že jste se odcizily, ale že ty to tak necítíš. A nechat si kvůli kamarádce určovat, co máš dělat, nebo nemáš, jak máš trávit svůj volný čas by ti asi kamarádka organizovat neměla...

culdabulda1*
hodnocení

0x

. - na střední škole poznáte zase jiné kamarádky, se kterými se budete v rámci školy přirozeně více stýkat a postupně s nimi budete mít více společných zájmů ... kamarádi většinou (až na vyjímky) odcházejí a noví přicházejí, zvláště, jste-li mladá.

hodnocení

0x

Fakt je ten, že kdo si s kamarádkou rozumí a mají si pořád co říkat, vydrží s ní celý život. Já jsem "svou" Hanču našla v 1. třídě a kamarádily jsme spolu celý život. Tedy už 54 let, počítáno od té školní docházky. Rozdělila nás střední škola, kdy ona odešla studovat hrozně daleko, až do Jablonce nad Nisou. Tak jsme si aspoň vyměňovaly dopisy, o víkendu jsme bývaly spolu. Navzájem jsme si odsvědčily svatbu. Dneska už se vzájemně chlubíme fotografiemi vnoučat. Nějak rychle to všechno uteklo. Ale přátelství zůstává dál.

Na SŠ máš jistě jiný harmonogram, než na základce. Je víc učiva, jsou předměty, kterým se musíš intenzívněji věnovat. Ale jistě, když se připravíš do školy, není důvod, proč bys nemohla zaskočit za kamarádkami. Jezdíš na hory a na výlety. Ale myslím si, že na výletě nejste každou sobotu a každou neděli v roce. I mamka má jistě doma povinnosti, které za týden nestačí a tak nemůžete pořád jezdit po vlastech českých.

Právě o tom víkendu máš víc možností. Naučíš se,pomůžeš mamce a pak můžeš klidně běžet za kamarádkami.

Jinak s přechodem na novou školu se stává často, že si najdeš nové kamarádky a ty stávající už stojí stranou. Nemůžeš za to sama, rozběhnou se do různých škol či učilišť, každá je jinde, už není tolik času na setkávání, jako když jste byly společně na základce, společně skončily vyučování...

Ale když budeš chtít a rozumně si naplánuješ své volno, abys přitom nezanedbávala školu a pomoc v rodině, určitě si najdeš chvíle, které budeš moci strávit s kamarádkami. Otázkou ale je, zda v danou chvíli budou mít čas i ty ostatní. Odchodem ze základky se hodně změní. Přesto, pokud budete všechny chtít, kamarádství můžete rozvíjet dál. Je to jen na každé z vás, tedy i na Tobě. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]