Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli se na faktuře uvádí datum práce. Např. dělám nějakou službu pro klienta (kodování, grafika) a nevím, jestli je potřeba na faktuře uvádět od kdy do kdy jsem tuto práci/službu dělal?
Jde mi o to, že si budu ŽL vyřizovat až od nového roku, ale mám možnost práce pro klienta. Nechci klienta zdržovat a čekat až se dostanu na živ. uřad (navíc jsou teď svátky). Samozřejmě chci to poctivě vyfakturovat ale nevím, jestli můžu nyní na tom pracovat a vystavit fakturu později? Nechci totiž ani potenciálního klienta ztratit. Nebo musím holt počkat?
Jak by jste to řešili vy? Co navrhujete?
Děkuji
Nemusíte na fakturu uvádět žádné data, odky do kdy. Uvedte např: Fakturuji Vám za služby ... celkem xxx kč.
Nebo fakturuji Vám za služby... v rozsahu práce ... hodin. 1hod/ xxyy kč. Začal bych s prací hned, hned po novém roce vyřídil živnosták, přidělí Vám ič. Fakturovat můžete tehdy, kdy zahájíte svč...nař. faktické zajení činnosti od 8.12015
Na faktuře musí být datum jejího vystavení, čili stačí až po dokončení práce a to z důvodu zaúčtování a zdanění za dané účetní období. - pt
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.