Nejste přihlášen/a.
Zdravím, omlouvám se za chyby apod. protože je mi stále špatně a ležím tu jak mrtvola. Začalo to včera celkem z ničeho nic. Četla jsem si a začala mě neuvěřitelně bolet hlava, šla jse si lehnout a nemohla jsem ani otevřít oči. Asi po hodině mi začalo být špatně ale přisuzovala jsem to k té bolesti hlavě. Takhle jsem ležela snad hodinu a půl, pak jsem začala zvracet. Chvíli potom přišli strašné křeče v žaludku, stále mi bylo na zvracení a brněli mi prsty. Aby toho nebylo málo, bratr měl to stejné, akorát to na něj přišlo o půl hodiny později. Měl k tomu i teplotu 38°. Rodiče jsou v pohodě. Něco podobného měli teta se strejdou před týdnem. Do kontaktu jsme s nimi nepřišli, takže od nich jsme to chytnout nemohli. Teď už je nám líp, na zvracení to není ale břicho pořád bolí, ani na jídlo a pití není vůbec žádná chuť. Co to je? To teď řádí nějaká viróza? Co dělat aby se to zlepšilo? Potřebuji dělat do školy a s tímhle se to nedá.
A trochu mimo téma - může to od nás chytnout pes? On vždy vycítí, když někomu není dobře a tak se kolem něj furt motá, leží s ním v posteli apod. Celou noc byl se mnou v posteli, tak se raději ptám. Děkuji za odpovědi.
To vypadá na nějakou tu gastroenteritidu (lidově střevní chřipku). Nejčastěji je to virového původu, může být i bakteriálního. Teoreticky to může mít i nějaký neinfekční původ, ale to je málo časté. Na přesné stanovení původce je potřeba laboratorní vyšetření, pokud už je ti ale líp, nemá moc smysl chodi s tím k doktorovi. Co se s tím dá dělat? Chce to odpočinek, případně něco na zklidnění žaludku a střev a dostatek tekutin - na to fakt bacha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.