Nejste přihlášen/a.
Lidi poradte mi co mam uz proboha delat,tři roky mne doslova sikanuje sestra m meho byvaleho manzela,odesla jsem od nej se tremi detmi protoze je alkoholik a uz se s nim nedalo žít,lecit se odmitl.Pote co jsem odesla zacala jeho sestra volat a psat sms obsah vzdy stejny hnusne sproste urazky nadavky a vyhrozovani,musela jsem si zmenit cislo abych se z toho nezhroutila.To nestacilo protoze zacala volat a psat memu otci ktery ma nemocne srdce,a hlavne memu priteli.Krome toho posila dopisy ke kazdemu soudnimu rizeni kde mne vzdy vylici jako toho nejhorsiho tvora na svete bohuzel ne im jak se proti tomu branit,take vola a pise na ruzne jine instituce kde mne pomlouva v ulici kde bydlim s tim dokonce obtezovala nase sousedy,volala take memu pravnikovy aby mu vylicila co jsem zac a pohrozila mu ze znici jako by toho nebylo malo o vanocich zacala obtezovat take mou 13 letou dceru s urazkama na mou adresu bohuzel jsem to uz neustala a zhroutila jsem se z toho.Byvaly manzel nam dluzi na vyzivnem 150000 zije sam v rodinym baracku kterej si vesele z
opravuje do prace nechodi pry nemuze ze ho boli ruce ale v hospode drepi kazdy den navic barak prepsal na holku z prvniho manzelstvi udelal to mazane aby o nej neprisel v exekuci protoze ma nasekano vsude plno dluhu.Na policii jsem uz byla kvuli tomu dvakrat bohuzel mi rekli ze je to jen prestupek nevim jak se mam branit o deti se staram vzorne denne varim domacnost mam cistou nikomu neublizuju ale klid mit asi nebudu bohuzel uz mi dochazi sily musim brat prasky na deprese jinak bych uz tady asi nebyla a deti by skoncily nekde v detskem domove.
volala take memu pravnikovy aby mu vylicila co jsem zac a pohrozila mu ze (mě?) znici
A co na to Váš právník? Nevěřím, že Vám policie odmítla pomoct. Stalkinkg neboli nebezpečné obtěžování je TRESTNÝ ČIN. Viz níže.
Ze stránek Policie České republiky:
PREVENCE – Stalking
STALKING končí i vraždami, sebevraždami, psychickými poruchami, trestním stíhám pachatele
Jak se bránit a co to vlastně je za nový druh trestné činnosti
Od 1.1.2010 je stalking trestným činem – je kvalifikován v § 354 jako nebezpečné pronásledování. Lze tedy říci, že pronásledování je trestné.
Za stalking lze považovat opětovné, systematické, dlouhodobé obtěžování nevyžádanými esemeskami, e-maily, skype, různé druhy chatu, telefonáty, nechtěnými pozornostmi, případné opakované cílené sledování osoby. Obsah těchto zpráv může být příjemný až veselý, ale též urážející, zastrašující . Útočník u oběti vyvolává pocit strachu.
Uchovejte všechny SMS, maily a další materiál (možný důkaz)snažte se projevy pronásledování evidovat a zdokumentovat
Kontaktujte odborné instituce: Bílý kruh bezpečí (www.bkb.cz) a další organizace pro pomoc obětem trestných činů
Kontaktujte Policii ČR v případě oprávněného pronásledování, obtěžování nebo napadení, je-li jednání pronásledovatele takové, že ve vás vzbuzuje strach, obavy, nepříjemné pocity apod.
doplněno 30.12.14 00:21:§ 354
Nebezpečné pronásledování
(1) Kdo jiného dlouhodobě pronásleduje tím, že
a) vyhrožuje ublížením na zdraví nebo jinou újmou jemu nebo jeho osobám blízkým,
b) vyhledává jeho osobní blízkost nebo jej sleduje,
c) vytrvale jej prostřednictvím prostředků elektronických komunikací, písemně nebo jinak kontaktuje,
d) omezuje jej v jeho obvyklém způsobu života, nebo
e) zneužije jeho osobních údajů za účelem získání osobního nebo jiného kontaktu,
a toto jednání je způsobilé vzbudit v něm důvodnou obavu o jeho život nebo zdraví nebo o život a zdraví osob jemu blízkých, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
(2) Odnětím svobody na šest měsíců až tři roky bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) vůči dítěti nebo těhotné ženě,
b) se zbraní, nebo
c) nejméně se dvěma osobami.
Mladá paní, Vy přece víte, jaká je pravda. Pokud nepomáhá ani podání TO, svým blízkým vysvětlete, že bývalá švagrová se Vám snaží jen otravovat život a Vy se proti tomu nemůžete nijak bránit. Myslím, že je pro Vás důležité vědět, že máte oporu v rodině. Nenechte se psychicky deptat od někoho, komu je do Vašeho života úplné houby. Máte novou rodinu, nepřipouštejte si to tolik, jinak přijdete o nervy. A za to žádný člověk, který umí jen plivat jedovatosti, nestojí. Chápu, že ne každý člověk je dost odolný proti takovému jednání, pomoci by měl Váš současný partner. Třeba jen tím, že dá najevo, že při Vás stojí a ona se snaží zbytečně. Ale to, že někdo obtěžuje jakkoli Vaše dítě, je závažná věc. Podejte trestní oznámení znovu! Držte se a nenechte se srážet od někoho, kdo se neštítí takového jednání.
Tak to je hodně nepříjemná situace. Pomohl by vám právník, rázný chlap, o kterého byste se mohla opřít, okruh kamarádů a kamarádek, kteří stojí při vás, případně skryté bydlení (existují při azylových domech pro matky s dětmi, které jsou pod tlakem agresora). Kontaktujte jako první BKB, jak vám radil ernie. Zkuste i nejbližší manželskou poradnu, bude dobré, když tam budete moci chodit na skupinu, protože jsou tam lidé, co si prožili něco podobného, pokud tam skupinu mají, ale i individuální terapie by mohla pomoci. Pomoci by mohla i zkušená sociálka, ale ne vždy se někdo takový bude ochotně zabývat takovým případem, to záleži, pod koho spadáte. Ráda bych vám pomohla víc, ale neznám celé pozadí případu, nevím město, odkud jste.
Každopádně, jak už tu zaznělo, dokladujte si všechny SMS od té ženy, podávejte TO a opakovaně, nedá se v téhle situaci dělat nic jiného, než bojovat. Pokud máte hmotnou nouzi, poproste na sociálce o příspěvek na konkrétní věc nebo platbu, i tam by s tímto mohli pomoci, když otec dětí neplatí.
doplněno 30.12.14 00:33:Jano, nechcete o tom napsat trochu víc, co na vás švagrová má, čím vás tak ostouzí, že proti tomu nejde nic dělat? Ona vás něčím vydírá, co na vás ví a rozhlašuje okolo, co vás nějak kompromituje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.