Nejste přihlášen/a.
zdravím Vás a přeji Vám šťastný nový rok 2015
mám nějaké našetřené a vydělané penízky, které bych chtěl investovat do nemovitosti. ale čím dál tím víc mě to táhne za exotikou - chci prostě pryč. napadlo mě, že bych si za našetřené peníze, které mám koupil nějaký dům na Kubě (nejlíp v Havaně) - před koupí bych zaletěl osobně na Kubu. pomalu se kubánské otěže začínají uvolňovat, bratří Castrové tu také nebudou na věčnost a vypadá to, že brzy se bude Kuba chystat na kapitalismus, takže by se naskytla i nějaká možnost živnosti (hospůdka/restaurace).
myslíte si, že riskuju a nebo je to cesta správným směrem?
Asi rok vzad jsem četl článek o tom, že na Kubě stále nemohou nakupovat nemovitosti cizinci. Tahle země je stále hooodně vzdálená evropské standardizaci čehokoliv.. - takže to co chcete bych dal k ledu. Osobně bych do toho nešel. Nevyplatí se to. Nikdo není ochotný riskovat vyvlastnění nebo podvody v nějakém Kocourkově.
No do tohohle projektu bych určitě nešla. Počkat tak ještě minimálně pět let. Lidé jsou tam chudí a ještě dlouho budou. Ale jak říkáte, "zaleťte" si tam a chvíli i pobuďte, nejlepší je si to osahat natvrdo a udělat si průzkum trhu na místě. Asi by tam zakoupení nějaké nemovitosti vyšlo podstatně levněji než kdekol jinde, ale také si myslím, že jako cizinec v tuto chvíli stejně nebudete nic koupit na své jméno. Napřed si zjistěte, jestli je tohle možné. A to lze i od počítače z domova. Pak uvažujte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.