Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porozumět psychoanalize

Od: vecernicek* odpovědí: 2 změna:
Chtěla bych se pokusit zorientovat v otázce psychoanalizy.
Něco si o ni nastudovat atd...
Můžete mi někdo doporučit nějaké čtení pro začátečníky? Myslím knihy. Knihy kterým i amatér porozumí.
Z psychologie něco načteno mám, ale jde spíš o populárně naučné knihy nebo knihy o seberozvoji..
Zajímá me třeba výklad snu, podle Freunda... nebo bodyterapie-práce s tělem a podvedomim. Dekuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý večer,

psychoanalýza je velmi obsažná a velmi dlouho se studující psychologická disciplína. Pokud to opravdu chcete pochopit, musíte nastudovat od autorů Freuda, Junga a Adlera to, co napsali. Každý se na psychoanalýzu díval z jiného úhlu a musíte si vybrat ten, který vám vyhovuje. Nejlepší je začít u Freudova Výkladu snů, protože sen, to je královská cesta do nevědomí.

Pak byste musela projít psychoanalýzou vlastní, abyste věděla, o co jde a to je záležitost na roky a je to velmi drahé.

Jestli vám stačí populárně naučné články typu tohoto , je toho plný net, ale musí se to dost prosívat, protože s Jungem, který je velmi módní, se ohání kdejaký pseudoesoterik, aby si dodal vážnost nějakému svému blábolu.

doplněno 28.12.14 23:45:

Každý psychoanalytik musel projít psychoanalýzou. Jenže vy to stejně dělat nebudete, protože nejste psycholog, tak je to jedno. Nemusíte vůbec nic. Psychoanalytici si svůj píseček velmi přísně hlídají a laika bez zkušenosti si mezi sebe absolutně nepustí.

vecernicek*
hodnocení

Proč musím projít vlastní psychoanalizou?
Na psychoterapie chodím cca 6let.nejdriv individuální teď několik let skupinová terapie.
Mám za sebou i bodyterapii.ktera mě oslovila...
Myslím, že ačkoli sama mám problémy tak podle zpětných vazeb mám sama.. talent.. vidět do lidi a hledat a objevovat skryta tajemství... proto ta psychoanaliza...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]