Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekonomika Řecka?

Od: mnomne odpovědí: 5 změna:

Zdravím, dnes jsem se zděsil četbou ekonomických statistik. Může mi někdo objasnit, jak může mít zkrachované Řecko minimální plat ve výši cca 15 500Kč a celkově, jak je možné, že takovémuhle státu se tolik daří? Jistě, mají turistiku, ale i tak :D Kdy zbankrotuje i Česko, doufám, že co nejdřív :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

1x
Protože tam neměli nejlepšího ministra financí na světě!

hodnocení

1x

Ona jim při tom krachu vydatně pomáhala právě výše minimální mzdy a dalších dávek.

figurek*
hodnocení

0x

protože minimální mzda, průměrná mzda a výkon státní ekonomiky spolu zase tak moc nesouvisí. Nenechte se zblbnout řečmi o tom, že mzdy souvisí s výkonem státní ekonomiky nebo s tím, kdo je zrovna ministr financí. To prostě není pravda. Velmi dobře je to vidět v nadnárodních firmách, kdy zaměstnanci jsou placení především podle národnosti. Děláte tu samou zakázku pro stejného zákazníka a pokud jste zápaďák, pak automaticky dostanetze větší plat, než výchoďák. Klidně můžete oba sedět vedle sebe v jedné kanceláři. Je to národnost, která rozhoduje o vašem platu a je to zatraceně dlohý a tvrdý boj se z této národnostní škatulky dostat ven.

mnomne
hodnocení

Sorry chlapi ale moc jste mi nepomohli. Stát po bankrotu si prostě představuju trochu jinak. Teď se straší bankrotem na Ukrajině. Jestli dopadne podobně jako ten v Řecku, tak pohádka. Někdy mám pocit, že média obecně, vytváří naprosto zcestné dezinformace. Až si kladu otázku, jestli to má vůbec smysl číst. Hodnotou výpovědi se to mnohdy podobá pohádce.

stirecek*

No vidíš, nás Kalousek s Nečasem taky strašili Řeckem, ale zapomněli dodat, že i ten nezaměstnaný tam, se má lépe, než mnozí pracující za min mzdu u nás!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]