Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy uchovat Betlémské světlo

Od: fibi® odpovědí: 5 změna:

ví někdo do kdy se má uchovávat Betlémské světlo?

Do kdy uchovat Betlémské světlo

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

3x

Ježíš je v Písmu svatém někdy nazýván Světlem, tudíž jen o vánočních svátcích, kdy si připomínáme narození Ježíše Krista máme toto světlo doma.Přesně který den by jsme jej měli zhasnout tudíž není.Záleží jen na Vás jak dlouho si jej budete držet doma.

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý den, obvykle do Štědrého večera, ale můžete ho nechat svítit jak dlouho chcete.

vlazy*
hodnocení

2x

Jedním z účelů betlémského světla je mít s ním zapálené svíčky při štědrovečerní večeři. Jestli si ho pak někdo uchová i déle je každého věc a rozhodně tím nic nepokazí. Já jsem po štědrovečerní večeří svíčky které jsem měl s ním zapálené zhasnul a o příštích vánocích bude-li k dispozici tak si ho nové přinesu domu abych si s ním zase tak jako letos mohl na štědrý den zapálit při večeři svíčky.

hodnocení

1x

S příchodem tří králů končí Vánoce. Je zvykem odstrojit stromeček, uklidit výzdobu a říci si: Tak zase za rok ;)

vlazy*

"S příchodem tří králů končí Vánoce." Není to tak zcela přesné, protože Vánoce končí až v neděli po slavnosti Zjevení Páně ("Tří Králů" 6.1.). Jde o neděli, kdy se slaví "Křest Páně".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]