Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brýle vs čočky

Od: dankoss* odpovědí: 12 změna:

dobry den , uz od 8 let nosím bryle , posledno dobou jsem premyslel jestli v tech brejlich nevypadam blbe nejak jako sprt nebo hlupak , nekdy si rikam ze se moc nebudu libit holkam kvuly tomu ze mam bryle , tak vcera jsem si jel k ocnimu pro testovno cocky na mesic , ale problem je ze v cockach uz nejsem takovej vyraznej jako v tech brejlich , a dalsi problem je ze jsem si rozdrazdil oko jak jsem vcera vyndaval ty cocky , leve oko mam uplne zarudle a trosku boli to kdyz zaviram oko a dneska jsem si rekl ze jsem udelal asi cbybu ze jsem si je poridil , kazdy v rodine my rika ze mi slusej ale jaj sem proste hloupej

jenom jsem se chtel zeptat o radu jestli jsou v dnesni dobe bryle normalni , jestli v nich nevypadam spatne nebo tak

a jestli nahodou cocky nejsou lepsi

dekuji dopredu za odpoved

Dan

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Ono je to na zvyku, každý tě znal celý život s brýlemi, takže teď je to pro ně neco nového. Netrap se tím, zda se budeš holkám v brýlích líbit, či nelíbit - to nehraje u rozumných holek žádnou roli. Rozdrážděné oko je jen z tvé nešikovnosti, taky jsem ze začátku bojoval s aplikací a měl oko rozdrážděné. Nyní už to zvládnu i "poslepu".

Nikde není psané, že musíš furt nosit čočky. Ale, mě taky hodně lidí říkalo, že mě to v brýlích víc sluší, ale nos to, v čem se cítíš líp. Zkušební fazole máš na měsíc, tak je pravidelně nos a po tom měsíci se rozhodneš, v čem se cítíš líp.

dankoss*
hodnocení

díky moc , ale já už se rozhodnul

jsem pro brýle

:)

dusger*
hodnocení

0x

Je to ale špatné rozhodnutí, napřed sis měl čočky řádně vyzkoušet a až pak učinit rozhodnutí. Brýle jsou základ, ale k nim můžeš více či méně nosit i čočky. Denně nebo třeba jen ke sportu nebo na rande či jinam, bodeš mít takovou alternativu. Počáteční podráždění a nejistota je normální, později si zvykneš.

hodnocení

0x

Prakticky každý koho znám nosíc brýle i čočky, nikdy se nevzdají brýlí, jednak někdy to bez nich nejde a za druhé každý kdo trochu čte ví že nosit čočky 24/7 není dobré ani zdravé, a např čočky na noc které se nemusí vyndávat jsou totální chyba, nakonec když se dneš podíváš kupa rádoby módních idiotů nosí alá saré brýle v rámci módy, odlišení a nakonec ruzné barvy pro různé zvýraznění oblečení atd... je nakonec komické jak se jední bojí že to vypadá tak či onak a pak jsou tu druzí, kteří řeší jaké a kolikero si jich koupit aby měli co jak s čím sladit...takže no stress, sám jsi zjistil že jsi najednou méně výrazný protože ty brýle něco dodají na vzhledu...

2kedar*
hodnocení

0x

No, nevím... Za mně, rozhodně brýle. Čočky jsem měl na zkoušku tři dny v životě a po zkušenostech

s jejich ošetřováním a praktičností už je nechci ani vidět. Možná to někomu vyhovuje. Mi ne.

Navíc u mně mají brýle i ochrannou funkci. Furt něco mastím v dílně, tam bruska, tam pila a

s čočkama je i troška prachu problém. I na to kolo jsou brýle lepší. Nedokážu si představit

vytahovat mušky z oka, kde mám čočku.

Zkuste tyto stránky, kde si můžete nechat poradit a lze tady nahrát svou fotku a na ni si ty brýle

virtuálně nasadit. bryle-domu.cz/...

Byl jsem vždy spokojen a mám už od nich třetí "oči". Výběr značný, ceny mírné. *palec*

vlazy*
hodnocení

0x

Já nosím brýle už od dětství a ještě nikdy mne napadlo se zamýšlet nad tím jestli v ních nevypadám blbě. Nosít brýle mi připadá zcela normální pokud je někdo nosí ze zrakových důvodů. Někdy mi připadají lidi v nějakých výstředních, hodně velkých, barevných a jiných nevšedních brýlích trochu divně a nelíbí se mi to. Většinou mi ale lidí s brýlemí připadají normálně a považují to za něco běžného.

Pokud se jedná o čočky tak já osobně bych je nechtěl a asi bych je ani nesnášel. Už pouze samotná myšlenka, že bych si měl něco zasouvat do oka ve mne vyvolává hodně nepříjemné pocity. Tím ale nemám v úmyslu nikoho odrazovat od čoček. Asi hodně lidí používá čočky a vyhovují jim. Jsou ale i takoví kteří čočky z různých důvodů nechtějí.

2kedar*

Třeba takový Elton John, nebo naše Naďa Urbánková si z brýlí vytvořili své Image a co takový Brichta.?

Ten nejde bez brýlí ani na záchod. :)

majsterjoe*

Jak by mohl kdyz ma jen jedno oko.

2kedar*

Jste si jistý..? *nevi*

hm*

Tak už nemusím nic psát, všechno jsi napsal za mě. :)

lidus*
hodnocení

0x

Brýle jsou normální, čočky jsem vyzkoušela a odložila. Pokud vám brýle vadí, našetřete na operaci. Holkám to jistě vadit nebude-

doplněno 03.12.14 15:46:

"vlazy" já se bojím ale rodina sestry ( 2 dospělí + 2 dospělé děti) operaci má, spokojeni, nadšeni.

vlazy*
hodnocení

0x

" Ten nejde bez brýlí ani na záchod." To já také. Ne že bych to tam bez brýli nezvládnul, ale proto, že je nosím pořád a všude a za ty roky jsem si už na ně zvyknul natolik, že bez nich se cítím blbě a vidím hůř než s nimi. Sundávám je pouze při myti a před spaním.

" Pokud vám brýle vadí, našetřete na operaci." Pokud máš na mysli operaci laserovou tak i když nemám v úmyslu nikoho strašit nebo odrazovat tak si myslím, že je na místě upozornit na možné rizika takových operaci. Nejsem žáden odbornik z očního oboru a nevyznám se v tom, ale v internetu se dá najít docela dost informaci na toto téma, např. ceskatelevize.cz/..., zdravi.doktorka.cz/..., laser.pise.cz/... atp.. Jsou lidí kteří si takovou operaci pochvaluji, protože jim pomohla zlepšit zrak a jednu takovou osobu osobně znám. Jsou ale i takoví kteři jsou z toho hodně nešťastní.

doplněno 03.12.14 17:01:

lidus: To, že tvoje rodina má laserovou operaci oči a jsou s tím naprosto spokojení a nadšení z toho ještě nemusí jednoznačně znamenat, že je to bez jakýchkoliv rizik a určitě to každému pomůže. Ano je dost lidi kterým to pomohlo a jsou z toho nadšení. Jsou ale i lidi kteří jsou z toho zklamání a nešťastni. Někde v internetu jsem četl názor, že proč tolik očních lékařů nosí brýle a proč si tu oční vadu nenechaji laserově odstranit. Odpověď tam byla taková, že asi velmi dobře ví jaké to může mít rizika a proto na to nejdou. Možná není náhodou proč zdravotní pojišťovny na takové operace nic nedoplácejí nebo proč to běžní oční lékaří lidem s brýlemi nedoporučují. Možná to vypadá tak jako bych zde chtěl všechny přesvědčit, že je to velmi nebezpečné a riskantni a nedoporučoval to nikomu. Já ale nemám v úmyslu od toho kohokoliv odrazovat, ale připadá mi trochu naívní to vychvalovat bez toho aniž by se ukázalo na možné rizika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]