Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
nedávno proběhl médii neuvěřitelný případ bezdomovce, který chodil několik měsíců s pouty na jedné ruce. Ta mu samozřejmě odumřela, takže zbyla jen amputace.
Pokud máte pocit jako on, že tu ruku k ničemu nepotřebujete, nevadí vám, že tam pravděpodobně probíhá zánět a přestávají se prokrvovat prsty, tak nikam nechoďte, uzraje to samo. Jestli máte opačný pocit, že by se občas ruka k něčemu mohla hodit, dojděte si k lékaři co nejdříve. Lepší si nechat vynadat než mít místo ruky hák jako kapitán Hook, pokud se nechcete živit jako věšák, ne?
Dobrý večer,
to se, bohužel, na pohotovosti někdy stává. Chápu, že vás to naštvalo, leč máte aspoň jistotu, že ruka je prokrvená a nehrozí odumření, to by si všiml i on. Že je tam zánět, to se dalo čekat. Je otázka proč a z čeho. Po svátcích se odeberte na ortopedii a oni to zjistí. Nenechte se odbýt. Já vím, někdy jsou doktoři fakt neochotní a hnusní, ale je to vaše ruka, tak se nenechte odbýt a odstrčit. Nějaký důvod to má a jak se zdá, nemáte to poprvé, takže je tam nějaký problém.
Petko, mohou to být zduřelé karpální vazy, které skříply nejen nerv, ale i zásobování krví. Může to být i tromb, který ucpal krevní zásobení. Všechno zní nedobře. Takže hned zítra ráno k lékaři! A já jsem si naivně myslela, že na pohotovosti už neslouží ani zubaři, ani gynekologové, ani nikdo, kdo je úzce specializován. Napište, jak jste pochodila, co to s vaší rukou je.
Mě mate to, že máte neprokrvené prsty.
zdravim, tak od rana jsem do ted stravila na pohotovosti urazovky a uz nikdy vic! Z chirurgie me poslali za praktikem co ma pohotovost, ze prej se mi nestal uraz. Tak jsem cekala snad tri hodiny. Doktor neprijemnej jak prase, ani se na ni nepodival poradne, zadny rtg nic. Prej se mi neco stat musel nejaky uraz a ja ze ne a on neprijemne ze nic neni jen z niceho nic. Dal mi panadol a cipky a poslal me domu. Ze prej to vypada na zanet. Mam ruku fixovat a brat panadol a cipky na bolest. A poslal me pryc. Hlavne ze sestra hned ze at ji dam kupon s poplatkem. Jo a to ze necitim prsty ho nezajimalo. Takze asi tak. A pak chodte za doktorem s tim ze vam pomuze. Priste jdu rovnou do lekarny, koupim si obinadlo a leky na bolest a usetrim si cas!
Namodralé prsty?...To může být závažné...Na pohotovost,ihned ! Tam Vám neřeknou,že to nic není,spíše naopak...
S radami souhlasím, ale s tou pohotovostí a jejich pomocí jen řeknu: Asi jste nikdy nebyla na pohotovosti v Brně v Úrazovce. Všechno v pohodě, kupte si brufen a v pracovní den si zajděte ke svému lékaři. A samozřejmě jejich první otázka není co vám je, ale poplatek je zaplacen?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.