Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vystěhování partnerky a zrušení pobytu

Od: lounacek odpovědí: 2 změna:

Dobrý den všem. Dostal jsem se do nemilé životní situace, se mi rozpadl vztah po 12 ti letech. Nynější situace je taková,že uvažuji o zrušení trv. pobytu partnerky. Dům mám v osobním vlastnictví a jsem jediným vlastníkem. Nevím také zda mohu přítelkyni vystěhovat dokud zde trv. pobyt má. Nechci udělat nějakou chybu,tak budu vděčný za každou radu.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

2x

Dobrý večer, pokud to není zákonná manželka, ale jen družka a pokud jste s ní neuzavřel nájemní smlouvu, lze souhlas s jejím pobytem odvolat touto cestou písemně a pokud se neodstěhuje, zbývá pak podat žalobu na vyklizení.

doplněno 27.12.14 19:21:

V zákoně č. 133/200 Sb, o evidenci obyvatele nelezneme v ustanovení § 10 odst. 2 výslovně uvedeno, že z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k nemovitosti ani k jejímu vlastníkovi.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jenom doplním, že o zrušení trvalého pobytu zažádáte písemně na radnici a tím vyvoláte správní řízení - to v případě, že se Vaše expartnerka nepřihlásí k trvalému pobytu dobrovolně někde jinde. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]