Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubenost

Od: rosalindaaa* odpovědí: 9 změna:
Mám problém se svojí postavou,každý mi říká jak jsem hrozně hubená ,mám 51 kg a měřím 173 cm, myslíte si že je to špatný? že s tím mám něco dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x

Podle klasifikace BMI (17,04 - podváha) opravdu žádný tlouštík nejsi. Ale domnívám se, že jsi velice mladá (informace o věku chybí) a tak jsi se v poslední době, jak se říká, vytáhla. Pokud tomu ale tak není, bylo by nejspíš vhodné navštívit lékaře...

Jinak mohu říci, že o hubenosti jsem si toho v minulosti vyslechl docela dost, dnes se však naopak již, dle BMI, nacházím ve skupině s nadváhou...*smich*

rosalindaaa*
dekuju za odpoved, je mi 18 let...
Tak to je jasný! Pokud se nějak netýráš dietami, buď ráda za dar, který je ti dán. Časem ti ho bude spousta lidí závidět...

nensy*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
rosalindaaa-Nepišeš věk, ale myslím raději but hubená než tlustá přijde doba kdy budeš spominat na své hubené tělo přeji ti raději se držet hubenosti-věkem vše doženeš.SO.

marie55*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Záleží na tom, kolik ti je a jak se ty sama cítíš. Pokud to není dosaženo nesmyslnými dietami přecházejícími do nemoci, je to nejspíš tvá vrozena dispozice a jak už zde bylo psáno, věkem se to upraví. Hlavně si nenech zbytečnými řečmi narušit zdravé sebevědomí, to je podstatnější pro život než vzhled.

P.S. Co by za to jiné mladé holky daly!

dora*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Musíš napsat, kolik ti je, aspoň přibližně, potom se ti ozvu. Dora
rosalindaaa*
je mi 18 let
dora*

Ahoj Rosalindo!

Je ti pouhýh osmnáct let, takové parametry co máš, by ti závidělo určitě spostu děvčat. Záleží opravdu na tom , jak se cítíš. Každá ženská ti řekne, že ti jednou budou sami přibývat kila, o které nebudeš mít vůbec zájem. Ale přesto! Moje příbuzná v tvých letech vypadala asi stejně jako ty. Nikdo nevěděl po kom je, všichni jsme v našem rodě docela při těle. Měla první dítě ve dvaceti letech, myslela si, že konečně přibere a zůstanou jí prsa. opak byl pravdou. Na mateřské dovolené vypadala jako z koncentráku. Nemohla pochopit, že jiné paní mají po porodu deset až dvacet kilo na víc a ona nic. Došlo to tak daleko, že ji nikdo nešetřil a musela každou chvíli poslouchat hloupé narážky na její postavu, až si začínala o sobě myslet, že je méněcenná. Ve dvacetiosmi letech porodila druhé krásné dítě. Těhotenství jí moc slušelo. Po krátké době byla zase jako před tím. Když jsem jí vyděla svlečenou, chtělo se mi brečet, ani kilo na víc, vylézaly jí žebra na zádech, vypadala dost bídně. Při tom jedla úplně normálně. Tenkrát poprvé navštívila obvodní lékařku, hledala u ní pomoc, věřila, že jí poradí, nebo doporučí k nějakému odborníkovi. Ta jí jenom poslechla, změřila tlak. Všechno podle ní bylo v pořádku. Doporučila jí víc jíst a ať si koupí nějaké vitamíny.

Za rok moje příbuzná psychicky i fyzicky zkolabovala, zkončila v nemocnici na kapačkách. Měla pouhých 42 kilo. Doktoři řádili, ptali se proč už nepřišla dřív. Udělali jí různá vyšetření. Zjistili, že má poruchu štítné žlázy, že má hormonální poruchu, slepená a zauzlená střeva, zúženou průdušnici a to nejhorší špatný psychický stav. Byla to mamina dvou malých dětí, rodina ji moc potřebovala. V nemocnici řekli, že si ji tam budou muset nechat několik měsíců, než ji dají znovu dohromady.Dopadlo to všechno naštěstí dobře. Po měsíci byla doma, byla těžší o pár kilo, slušelo jí to, byla v pohodě a nemohla se dočkat svých dětí. Nyní pravidelně jezdí na kontroly a zřejmě už do konce života bude muset brát léky.

Věřím, že to není tvůj případ, teprve se ukončuje tvůj růst, jsi vysoká, štíhloučká. Musíš se cítit opravdu hlavně dobře, a to i psychicky. Kdyby jsi jednou zjistila, že jsi opravdu vychrtlá, nečekej na nic a navštiv odborníka.

Krásný den Dora

prazskej_demon*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Musím se přidat k předchozím názorům, totiž že takovou postavu by si opravdu přála kdejaká dívka. Mimoto, myslím že při tak vysoké postavě bys víc trpěla s nadváhou :) ale pravdou je, že BMI vycházející jako podváha je zdravotně mnohem rizikovější než nadváha i obezita. V Tvém věku to vůbec nic špatného znamenat nemusí, ale když Tě to tolik trápí, návštěva doktora by asi vážně bylo to nejlepší. Někdy se to dá upravit třeba jen hormonální antikoncepcí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]