Nejste přihlášen/a.
Mám takový problém, který se týká hraní bleskových šachů. Mám problém hrát rychle a to opravdu veliký, v časových tísních a v bleskovkách dělám neuvěřitelné chyby. Pokud mám nad sebou časový tlak, tak nedokážu nic vymyslet a třeba mám na hodinách půl minuty a já do toho hledím, pod vlivem velikého stresu nejsem schopný nic vymyslet. Šachy hraji už 5 let a tento problém se se mnou táhne už dlouhou dobu. Říkal jsem si, že se to naučím pokud budu hrát blitzky častěji a pak už mi to nebude dělat takové potíže. Jenže nic, možná malé zlepšení se tréninkem dostavilo, ale pořád hraji v těchto chvílích mizerně. Nevíte jak se toho zbavit? Byl bych vám moc vděčný za jakoukoli radu. Díky
šachy jsou skvělá hra,která však vyžaduje čas,hodně času...pokud chcete úspěšně hrát bleskovky,pod tlakem,máte jedinou možnost,pokud nejste génius-nastudovat hry mistrů a postupovat podle nich...jenže tím se dostanete do her podle schématu a budete hrát jako stroj,počítač.to ztratí půvab.já blitzky nerad.hrejte normálně a až časem,zadlouho,přejděte na kousky fajnšmekrů,simultánky a bleskovky...jen doplním,u bleskovek se chyby považují za přijatelné,je to o myšlení pod časovým tlakem,to vás mrzet nemusí..u bleskovek se to očekává...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.