Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je flirtování v práci dobrý nápad?

Od: cygnus* odpovědí: 21 změna:

Před pár měsíci jsem nastoupila do zaměstnání a líbí se mi mladší kolega. Bohužel je o deset let mladší, takže si myslím, že nemám šanci. Díky němu se do práce vždy těším. Občas spolu flirtujeme, ale bylo mi naznačeno jiným kolegou, že to není vhodné. Co si o tom myslíte?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Jiný kolega má pravdu: Flirt si nechte jinam (= není to dobrý nápad)...

hodnocení

2x

Co je v domě

neni pro mě

majsterjoe*
hodnocení

2x

Jste vdaná, nebo svobodná a co ten kolega?

Pokud flirt opětuje, tak čemu to vadí? Nežárlí tak ten další kolega trochu?

faithoncemore*
hodnocení

2x

Říkala jsem tomu se smíchem "erotická motivace k práci" - je fajn, když se člověku chce do práce, když se tam těší, když není líný vstát v 5 ráno a namalovat se :) atd. Zažila jsem to dvakrát a žádné strašlivé konce to ani jednou nemělo. Ale mohlo mít, to přiznávám. Prostě je potřeba si uvědomit, kam až to chcete nechat zajít (jen oční a slovní komunikace, techtle bez mechtlí, techtle+mechtle) a také je potřeba vědět, že za každý svůj čin nesete odpovědnost, ale to platí u všeho, nejen u flirtování. Prostě že to opravdu může ohrozit i Vaše další setrvání v této práci. Prostě je to na Vás :)

mili3478*
hodnocení

1x

kolega ma pravdu

hodnocení

1x

Je to Vaše věc a vizitka, jak se chováte. Co si myslíte Vy sama, přijde Vám flirtování v zaměstnání vhodné?

bar21454
hodnocení

1x

Jsem zastánce toho, že v práci se ámne chovat jako profíci... vztahy na pracoviště nepatrří.. toho se držím.

PS: Kolega má pravdu

sebod*

Stejně je krásné, že tady na Poraďte jsme se sešli většinou z té morálně čisté části obyvatel *smich*. Jak jinak si vysvětlit to, že velká část "mimomanželských" vztahů, milostných úletů apod. vzniká právě na pracovišti.

lidus*

Sebod, prdlajs moralně čistí, jen si tu tak trošku lžeme a na tu morální čistotu hrajeme. Dávno jsem si všimla, že někteří rádcové, počkají a pak se jen přikloní k té líbivější části. Když jsem ještě byla zaměstnaná, vždycky jsem měla v práci přítele, ne milence ale přítele co jsem si mu klidně sedla na klín a flirtovala až se hory zelenaly, nejraděj jsem to dělala když mě někdo viděl aby měl o čem povídat.

sebod*
27.12.14 12:00

Lidus *palec* *placni*

mili3478*

lidus do prace se chodi pracovat, chovejme se jako profesionalove, prace neni seznamka,nema to nic spolecneho s mravni cistotou, ale souhlasim , ze nekteri radcove se priklani k libivejsim odpovedim.

Tak jsi získala určitě dobrou pověst :o))

hoh
hodnocení

0x

Konce bývají špatné.

buss
hodnocení

0x

No když práce nebaví, čím si ji zpesřit?

doplněno 26.12.14 19:55:

Ale no tak, kolik je pracovišť, kde se nesexuje?

hm*
hodnocení

0x

Všichni tady to odsuzují, ale já si myslím: přiměřeně - proč ne? Nesmíte tím rušit ostatní, nesmíte odbývat svou práci a musí být vám oběma jasné, že je to opravdu nezávazné hraní (takže žádné popracovní pokračování). Do práce se pak budete víc těšit a atmosféra tam bude mnohem lepší, než když budete všichni vůči sobě ledově neteční; pokud se tam ovšem nevyskytne "kolega", který bude závidět a začne vytvářet problémy.

hodnocení

0x

Hodila by se otázka, kde vlastně pracujete. Někde se flirtovat dá docela klidně, ale jinde je to prostě tabu. Já bych na Vašem místě respektovala zvyklosti pracoviště; pokud kolega nemá jiné důvody, proč Vás od flirtování odrazovat, tak bych se nad jeho radou minimálně zamyslela. Někde se to jednoduše opravdu nehodí.

lionka*
hodnocení

0x

Pokud vás na to upozornil kolega, tak to fakt asi moc vhodné nebude. Není moc šťastné míchat vztahy pracovní a osobní. Jestli vám na té práci záleží a chcete tam zůstat, tak se flirtování raději zdržte.

hodnocení

0x

ale no tak milí rádcové, i v práci se snad chvilka najde, ne? proč si to nezprestřit... tedy, pokud jste oba svobodní...

cygnus*
hodnocení

faithoncemore - vaše odpověď se mi líbí, techtle bez mechtle nebo techtle + mechtle. Domnívám se, že kolega to s flirtováním vidí stéjně jako já, že se jedná jenom o oční a slovní blbnutí. My s kolegou máme sousední kanceláře, ale často jsme jeden u druhého, jelikož naše práce vyžaduje úzkou spolupráci. Kolikrát jsme v práci přesčas, takže spolu trávíme dost času, zajimáme se o stejné věci, ale, ikdyž nerad nakupuje jako já, tak přesto je mi s ním fajn a jeho blízkost ve mě vzbuzuje touhu. Druhý kolega je u ostatních neoblíbený, takže těžko říci, proč mě upozornil na pro něj nevhodné chování. Nadarmo se neříká, že zakázané ovoce nejvíc chutná. No,ne? Nebo vy jste nikdy po kolegovi či kolegyni netoužili?

Nemůžu se tak nějak zbavit dojmu, že už jste se rozhodla PRO, ale teď jen chcete, aby ostatní Vaše rozhodnutí potvrdili a posvětili. Už proto, že přiznáváte, že jeho blízkost ve Vás vzbuzuje touhu. Vy potřebujete, abychom my řekli: Jděte do toho!

A kdyby pak něco bylo špatně: Oni mi to ale na Poradně tak navrhovali. *smich*

Je to složité. V práci je dobré vycházet s kolegy v kamarádském duchu, ale zase to musí být "odtud až potud". Pochopím úsměv, vypití kávy společně,ale ne žádné důvěrnosti.

V tom druhém kolegovi může hlodat závist, dobře se s tím mladým bavíte, jeho do party nepřiberete, tak moralizuje.

Ale práce je především od slova "pracovat". Chodíte tam za prací, musí být vidět nějaké výsledky a nejdete tam přece proto, abyste den prochichotala s mladým kolegou. Mohla byste následně o tu práci přijít. Ten druhý kolega jistě dobře sleduje.

Zajímalo by mě, pokud to nechcete tajit, zda jste vdaná, máte rodinu a kolik je Vám let. A zda je i spolupracovník ženatý. Protože to by potom mohlo být dost lidí nešťastných.

Nemyslím, abyste chodila do práce v burce a chovala se jako jeptiška, zasmějte se, ale měla byste si uvědomit, co jsou to dobré vztahy v práci a co už znamená něco víc. Jaga.

beat
hodnocení

0x

No, zaměstnavatelé to prý vítají, zvyšuje to totiž pracovní výkonnost... Ale neříká se určitě nadarmo, jak už tu koneckonců někdo psal: Co je v domě, není pro mě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]