Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna jména po získání občanství v jiné zemi

Od: garfieldkomiks* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Mám dotaz ohledně toho, jestli si lze změnit jméno po získání občanství a nastěhování do jiné země. Dejme tomu, že získám občanství např. v USA. Po pár týdnech se tam rozhodnu odstěhovat, ale chtěla bych si změnit jméno... Šlo by to? Nebyly by s tím tahanice? Po jaké době si vůbec lze změnit jméno při stěhování do cizí země? Pouze mně to zajímá, nic za tím nehledejte.. Napadlo mně to tak, když jsem si všimla, že má korejská kamarádka má české jméno i na dokladech... Takže jde vidět, že tomožná změnit jde... Ale jak dlouho to trvá? A nejsou s tím opravdu zbytečné tahanice? Předem děkuji za Vaše postřehy, zkušenosti a názory. :) Přeji pěkný den.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řekl bych, že v USA to lze kdykoliv a bez papírování. Kamarád si změnil jméno při zíakávání US občanství.

jokeer*
hodnocení

0x
Dobrý den, nevím jak je to v zahraničí, ale jak je to v ČR najdete zde: mvcr.cz/...

iz*
hodnocení

0x

Změna jména se samozřejmě řídí právními předpisy té země, v níž bude člověk o změnu jména žádat. Na postup u nás se můžete podívat v odkazu z odpovědi výše nebo se zeptejte své kamarádky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]