Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes mi s jedním pořadem koliduje druhý pořad, film. Na jeden se chci dívat a druhý si stáhnout na PC, protože jede ve stejný čas a podívat se na něj o chlup pozděj. Je to legální?
Lujs, já si třeba předplatila Helspy a Megarapid a také stahuji zdarma přes Ulož to. A jak jinak to mám teda dělat? Jak jsem popisoval o trochu níž, já tento systém nevymyslela a byla jsem třicet let spokojena s videem, dnes ho už nekoupíte, jste odkázaný na systém, který video nahrazuje. Vůbec nechápu, když někdo napíše, že to je trestné. Ať mi teda vrátí možnost nahrávání přes video, klidně se k němu vrátím.
Samozřejmě, že si můžete stáhnout film a dívat se na něj později. Nesmíte ho zneužít k prodeji a veřejnému rozšiřování, to psal Clayman. Dnes je jiná doba a jiné možnosti, než když jsme používali videa a kazety. Je to v podstatě úplně to samé. To by bylo trestné vlastnit video přijímač. Já mám ještě dodnes stovku kazet a jedno funkční video. Ale už je pro mne pohodlnější si filmy stahovat. Já vím, že se tady zvedají hlasy, že to je nekorektní a dokonce trestné. Ale ráda bych věděla, jak to mám teda dělat. Kdybych si dnes mohla koupit kvalitní video a kvalitní kazety, vůbec by mi to nevadilo a nahrávala si co potřebuji tak, jako jsem to dělala třicet let. Ale dnes nemám jinou možnost, než stahovat programy z počítače a pak si je pouštět v televizi. Já tenhle systém přece nevymyslela a na nějaká autorská práva měli myslet ti, kteří tuto službu uvedli do provozu.
doplněno 24.12.14 19:14:A ještě bych dodala toto. V dobách videa, jsme si klidně mezi sebou kazety půjčovali a i kopírovali, když chtěl někdo něco co neměl. A nikdo nikde nevykřikoval, že je to nelegální. To nikoho ani nenapadlo.
Stane, já si jednoduše koupila novou televizi LG, která má vstup pro externí pevný disk. (Snad se tomu tak říká.) Ten disk se jmenuje "WD My Passport Ultra 1 TB". naučila jsem se s tím zacházet a plně mi tento systém nahradil videorekordér. Nikde nemám skladiště kazet, je to všechno v malé krabičce a mohu tam mít filmy uložené jako na dřívějších kazetách. Už na to nedám dopustit. Vidím pouze jediný problém, někdy prostě film, který bych si chtěla stáhnout vůbec nikde nenajdu. Jsou to většinou filmy mluvící francouzsky, anebo staré filmy, které zase až tak dnešní diváky neoslovují, tak je nikdo pro stažení neupravuje. Já mám předplacený Megarapid, tam je toho pro mne nejméně a skoro nic tam třeba já nenajdu. Pak mám Hellspy, tam toho najdu víc, ale stejně většinu filmů, nebo seriálů najdu na Ulož to, tam je možné i stahování zdrama, ale zase můžu stahovat najednou pouze jeden soubor a trvá to někdy i dvě hodiny, než se stáhne jeden film.
Ale zajímalo by mne, proč bych tedy neměla, nebo dokonce nemohla těchto možností využívat, když jsou veřejně dostupné a vlastně nahrazují dřívější systém ukládání filmů na videokazety. A každá moderní televize už je tímto systémem vybavena. Přijde mi nelogické, že se stále od určitých jedinců ozývá, že stahování filmů, nebo jiných dokumentů je nelegální.
Culdo, tak jsem se podívala, ale tohle je DVD, a to já už nepotřebuji, protože jsem si koupila televizi která má už zase novější vybavení a stačilo mi k ní přikoupit za dva tisíce externí pevný disk a mám mnoho možností a úložného prostoru. Já předtím mluvila o obyčejném videu, na kazety, ne o DVD, které už je dnes také překonané právě tím systémem o kterém teď mluvím. Já mám doma ještě jedno to straré video na obyč. kazety. Ale mám ho skoro třicet let a tak už pokulhává a musím mu často dávat čistitt ty "hlavy". Prostě je to už stařec, ale zatím jsem ho nevyhodila. Je to pro mne jediná možnost, jak si nahrávat i francouzské pořady z televize. Možná by byla i monžost jak si to stahavat také přes počítač, ale nevím jak na to. Založím si asi otázku, třeba to někdo umí a dělá. Ale díky.S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.