Nejste přihlášen/a.
Milý poradci a poradkyně,
prosím o radu. Před těmito prázdninami jsem ze zdravotních důvodů nebyla ve škole, ale protože měly poslední den vybrané třídy společnou akci, kde byl i můj známý z jiné třídy, poprosila a vzkázala jsem po něm, kdyby s někým z mé třídy mluvil nebo alespoň viděl někoho, s kým se znám, aby je ode mě pozdravoval a popřál hezké Vánoce. Vyřídil mi pak, že mě asi 2 až 3 lidé ze tříd y také pozdravují, ale nevím, zda jim vyřídil i to popřání k Vánocům. A já teď nevím, zda mám těmto, co mi vzkazovali pozdravení, napsat zítra alespoň do zpráv na FB, že jim přeji hezké Vánoce apod. Jedna holka, co mě prý také pozdravovala, mi psala, že mi také přeje hezké Vánoce, ale s touto se pověřená osoba zná. S nikým se tam z této třídy moc nekamarádím, ale chtěla bych si trošku upřímně ,,šplhnout". Všimla jsem s i, že někteří, na FB dají obrázek s přáním hezkých Vánoc a dají tam třeba 40 jmen, nebo napíší, že to patří i neoznačeným. Na to ale já nejsem a chtěla bych popřát každému v ,,soukromí" a navíc neumím nic takového vytvářet a něco jen zkopírovat z internetu se mi zdá blbé. Na nikoho adresu nemám, že bych jim poslala poštou a jen na jednu mám číslo na mobil. Tak že bych té třeba bylo lepší poslat SMS? Ta nepatří mezi ty, co mě nepozdravovala. Nevím totiž, komu všemu to vyřídil. A měla bych když tak napsat přání všem ze třídy, které mám v přátelích, nebo jen těm, s kterými si trochu bavím? A mám tedy psát i těm, co mě pozdravovali včetně kluka? Mamka totiž říká, že takové věci by měli kluci dělat první. A měla bych ji napsat jen k Vánocům nebo i k novému roku? Nebo pak na nový rok napsat znova? Vám to přijde asi jako zbytečná starost, ale mě na tom záleží a mám v tom dilema.
Proto Vám děkuji za rady. A i Vám bych chtěla popřát krásné prožití Vánoc a poděkovat za to, že tu pomáháte a radíte.
Ahoj, předchozí kolegové odpověděli tak, jak bych poradila i já. Jenom chci říct, že "vyrobit" přání není vůbec těžké. Najdeš si na netu vhodný obrázek nebo třeba svou fotku se sobími parůžky nebo co chceš, fígl spočívá v tom, že ji otevřeš v programu Malování, tam klikneš na ikonku s písmenem, což značí "vložit text", napíšeš co chceš, upravíš standardně (word určitě ovládáš) barvu a font a uložíš si hotové přání třeba na plochu. A odtud vkládáš, kam chceš - do mailu, na FB,...
Ahoj,
tak lepší popřát 2x a víc než vůbec, já bych to vůbec neřešil jestli dotýčný to vyřidl nebo ne a tomu komu chci popřeju klidně znova Teď nedávno měl zrovna kamarád narozeniny, volal jsem mu a pak když jsme se viděli popřal jsem mu znova, druhý kamarád udělal úplně to samé když jsme se pak viděli a na FB pak napsal třetice všeho dobrého, takže mu vlastně popřál 3x
Zkrátka popřej komu chceš, já přeju svátky i těm s kterýma třeba tolik nejsem v kontaktu, ale to je na tobě.
Jinak co se týče tvé mamky a toho, že má něco dělat první kluk s tím tak úplně nesouhlasím, tady nejde o první rande ale o přání k Vánocům.
Ahoj, mamka má poněkud zastaralé názory. Kdyby děvčata měla čekat, až jim popřeje kluk jako první, dočkala by se možná tak v červenci. A některá třeba vůbec. Kluci - to bývá občas kapitola sama pro sebe!
Napiš všem, které máš ráda a s kterými se přátelíš. Děvčatům i klukům. Napiš jim k Vánocům a současně popřej i do nového roku. Pěkně všechno najednou. Uvidíš, že budou mít radost a odpovědí Ti.
A když s někým nekamarádíš a chceš si jenom prostřednictvím přání u něj šplhnout, to není dobrá volba. Proč? Popřej jen těm, u kterých to myslíš upřímně a máš je ráda. Používat přání jako prostředníka ke šplhání je pokrytecké.
A tak Ti i já přeji hezké Vánoce, radost z dárků a hodně zdraví a úspěchů do příštího roku. Neznám Tě, šplhnout si u Tebe nechci, ale myslím si, že si přání zasloužíš. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.