Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozná někdo název čs. filmu ze 60. let?

Od: dejavu* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

tak se jdu taky poradit s pamětníky, jestli si nepamatuje někdo starší český černobílý film, odhaduji rok vzniku na 1955-1975, kdy adoptivní syn (asi tak 6-9 let) uteče adoptivním rodičům, když se o adopci dozví a vydá se hledat svou původní rodinu. (Nejedná se o film Pozdní léto s V. Galatíkovou, D. Medřickou a J. Valou.) Najde uřvanou ženskou v domku (vypadá trochu jako drážní domek), která koupe kojence pod pumpou a vidí, že tam není vítaný. Tak se vrátí zpět domů. Část cesty jde po kolejích.

Asi by to byla velká náhoda, kdyby někomu uvízl v paměti, ale třeba budu mít štěstí. Netuší někdo, jak se to jmenovalo? Díky za nápady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No jasně! Při čtení otázky mně ihned napadl název Kapitán Korokrán, ale to je blbost - to je film s Burianem. Kapitán tam ale naprosto jistě byl. Po chvilce přemýšlení a hledání je to jasně Kapitán Korda. Je to film z roku 1970, na fotky z něj (a nejen na ně) koukněte na csfd.cz/...

faithoncemore*

Já jsem spokojena, za mne "je to ono" teď ještě zda to schválí i tazatelka :)

dejavu*
hodnocení

Týýý jo, to je vonoooo, díííík. :) Chvilku jsem na to civěla, jestli si vzpomenu a jo. :) Jen jsem žasla, jak mi to paměť zkreslila, sama bych to podle svého popisu neurčila. Semetrik byl manžel matky, film byl barevný atd. Jste šikula, to jsem ani nedoufala, že si někdo vzpomene, zmatenko, díky.

faithoncemore*
hodnocení

2x

šmarjá, je mi to povědomý, ten kluk blonďáček jak kdyby vypad z filmu Kloflíková válka a matka myjící kojence u pumpy taková hubená s rozcuchanými vlasy? ...to šmarjá bylo myšleno tak, že Vy mne vytáhnete na blaho vědomí a už jsem zpátky v tom nevědomí, haha, kdy si chci na něco vzpomenout a nemohu :)

dejavu*
hodnocení

Víc už fakt nevím, jen tohle mi jako děcku uvízlo v paměti. Ta ženská byla strašná semetrika a myslím, že kluk byl opravdu blondýn.

Sen je královská cesta do nevědomí, jak hlásal Freud, třeba se vám o tom bude zdát. :-D

faithoncemore*
23.12.14 22:44

:)

dejavu*
hodnocení

Kdyby měl někdo chuť se se mnou mrknout. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]