Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ženské problémy

Od: halie odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
protože můj gynekolog ordinuje az po novém roce zkusím se zeptat tady.Tento měsíc se mi dostavila menstruace opožděně a nebyla jako vždycky, spíše špinění střídající se s krvácením.A po skončení už devátý den docela silne špinění. To se mi nikdy nestalo.Prvni jsem myslela , že je to ze stresu, ktery jsem prodelala a taky ze změny klimatu z tropů do naší zimy.Bricho me neboli jen prsa pobolivala, ale to uz se trochu zmírňuje. Stalo se vám ženám něco podobného?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Halie, když jsem poprvé přišla za gynekologem se svými problémy (nepravidelnost v rámci 3-5 týdnů a dlouhé špinění před menstruací), první jeho otázka byla: "Nemáte teď posledních pár měsíců nějaký stres?" Takže si myslím, že to ten stres může být. Změna klimatu také není jen tak. Neměla jste virózu nebo nachlazení s teplotami? Také může nadělat paseku. Nebo hodně zázvoru, prokrvuje pánevní dno.

Pokud už nekrvácíte a nehrozí Vám nějaké akutní problémy, buďte v klidu a zeptejte se lékaře v lednu.

dejavu*
hodnocení

3x

Někdy se ta vrstva sliznice v děloze neodloučí tak, jak by měla, protože vlivem estrogenových hormonů naroste moc vysoko, takže se menses nebo špinění táhne přes celý cyklus. Někdy je to známka zánětu. A někdy to může značit i pěkný průšvih. Naposledy, když jsem to zažila, jsem skončila ve špitálu a pak mi řekli, že je to rakovina. :( Což ovšem nebude jistě váš případ, jen podotýkám, že je dobré to nepodcenit a je dobře, že po Novém roce jdete k lékaři. Řekněte mu, kde jste byla, aby ještě vyloučil nákazu prvoky a udělal vám test.

Zkuste špinění zarazit vodou s citrónem, ale dejte si ho tam hodně, co snesete. A vypijte to. Dost to pomáhá ke stažení cévek. Nebojte, bude to dobré. Stává se to hodně ženám a některé tím trpí celý život.

doplněno 23.12.14 19:58:

Určitě ne, nebojte se. Ale ty testy na ty potvory (např. bičíkovci jsou dost častí) si nechte udělat a též na chlamydie. Zejména, jestli jste používala hotelový bazén, vířivku nebo vanu. Budete mít klid, že jste v pořádku.

doplněno 23.12.14 20:12:

Jestliže jste se ráchala jen v moři, je to dobře, mořská voda je o hodně bezpečnější, z tohoto pohledu nejhorší jsou ty sladké stojaté vody.

halie
hodnocení

V tropech jsme byli na svatebni cestě. Antikoncepci neberu už nekolik let.Tak snad to nebude nic strašného. Na prohlidky chodim pravidelne i když člověk nikdy nevi.Uz se nemuzu dockat az to skonci.Dekuju a preju vam hooodne zdraví.
doplněno 23.12.14 20:05: Ty potvory me nenapadli.Ale v bazenu apod. jsem nebyla ani jednou, jenom v mori.No kdoví co tam je.Ja vždycky něco někde chytim.Navic jsem se po návratu dost nachladila...

hodnocení

0x

Kolik máte let?

halie
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]