Nejste přihlášen/a.
protože můj gynekolog ordinuje az po novém roce zkusím se zeptat tady.Tento měsíc se mi dostavila menstruace opožděně a nebyla jako vždycky, spíše špinění střídající se s krvácením.A po skončení už devátý den docela silne špinění. To se mi nikdy nestalo.Prvni jsem myslela , že je to ze stresu, ktery jsem prodelala a taky ze změny klimatu z tropů do naší zimy.Bricho me neboli jen prsa pobolivala, ale to uz se trochu zmírňuje. Stalo se vám ženám něco podobného?
Děkuji
3x
Halie, když jsem poprvé přišla za gynekologem se svými problémy (nepravidelnost v rámci 3-5 týdnů a dlouhé špinění před menstruací), první jeho otázka byla: "Nemáte teď posledních pár měsíců nějaký stres?" Takže si myslím, že to ten stres může být. Změna klimatu také není jen tak. Neměla jste virózu nebo nachlazení s teplotami? Také může nadělat paseku. Nebo hodně zázvoru, prokrvuje pánevní dno.
Pokud už nekrvácíte a nehrozí Vám nějaké akutní problémy, buďte v klidu a zeptejte se lékaře v lednu.
3x
Někdy se ta vrstva sliznice v děloze neodloučí tak, jak by měla, protože vlivem estrogenových hormonů naroste moc vysoko, takže se menses nebo špinění táhne přes celý cyklus. Někdy je to známka zánětu. A někdy to může značit i pěkný průšvih. Naposledy, když jsem to zažila, jsem skončila ve špitálu a pak mi řekli, že je to rakovina.
Což ovšem nebude jistě váš případ, jen podotýkám, že je dobré to nepodcenit a je dobře, že po Novém roce jdete k lékaři. Řekněte mu, kde jste byla, aby ještě vyloučil nákazu prvoky a udělal vám test.
Zkuste špinění zarazit vodou s citrónem, ale dejte si ho tam hodně, co snesete. A vypijte to. Dost to pomáhá ke stažení cévek. Nebojte, bude to dobré. Stává se to hodně ženám a některé tím trpí celý život.
doplněno 23.12.14 19:58:Určitě ne, nebojte se. Ale ty testy na ty potvory (např. bičíkovci jsou dost častí) si nechte udělat a též na chlamydie. Zejména, jestli jste používala hotelový bazén, vířivku nebo vanu. Budete mít klid, že jste v pořádku.
doplněno 23.12.14 20:12:Jestliže jste se ráchala jen v moři, je to dobře, mořská voda je o hodně bezpečnější, z tohoto pohledu nejhorší jsou ty sladké stojaté vody.
doplněno 23.12.14 20:05: Ty potvory me nenapadli.Ale v bazenu apod. jsem nebyla ani jednou, jenom v mori.No kdoví co tam je.Ja vždycky něco někde chytim.Navic jsem se po návratu dost nachladila...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.