Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej u silnice - povolení?

Od: vasek1 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,měl bych otázku. Chci prodávat u silnice.Mám skládací stánek.Je potřeba nějaké povolení? a Kde se to dá pořídit? děkuji předem za odpověd.

Vašek

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Dobrý den, měl by jste mít povolení od živnostenského úřadu a souhlas vlastníka pozemku - nejspíš silničního správního úřadu.a take záleží na tom, co chcete prodávat. Ale radši si počkejte, co vám odpoví další rádci, třeba je to již jinak.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, povolení to nevím, ale co vím, tak bych si uzavřel pořádné připojištění své osoby a reflexní vestu na sobě celý den.

hodnocení

0x

Je to řehole. Známá prodávala ve stánku u silnice, v obci. Jahody, meruňky, borůvky...Bere peníze, ruce nemá v čem umýt, pak sahá na ovoce. Zeptala jsem se jí, kam chodí na záchod. Ukázala za sebe na mrňavé křovíčko a řekla: Zaplať pánbu, že to tady je. Když jsme prodávali ve městě na sídlišti, musela jsem s sebou mít na výměšky vlastní láhev nebo kbelík. A pak s tím někam pryč. Ruce se nemyjou nikdy a nikde. Navíc to prodávala pro paní majitelku, která měla asi 10 stánkú rozstrkaných po krajině. Tržbu chtěla, ale sama moc neplatila. A aby koukala na hygienu?

Proto se mi tyto prodeje u silnic moc nelíbí, když si pomyslím, co prodejce za den držel všechno v rukách a pak nabírá ovoce, kroutí se mi žaludek. Za mě tedy ne. *bum* Jaga.

doplněno 06.09.14 13:36:

Navíc, to křovíčko bylo asi 10 m za ní. Ona tam sama. Má tam zboží, má tam peníze. Co s tím, než tu potřebu v křoví vykoná? Někdo jí to může odnést.

repkin*
hodnocení

0x

Jestli se nepletu, tak oficialně je prodej u silnice zakázaný. Ale co to řeší nevím *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]