Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat na to co dělat a co znamená to že na rukou i nohou se mi dělají malé červení tečky velké asi jed jako píchnutí špendlíkem. Ty tečky mám jen na jené ruce a noze. Dále se mi objevují malé modřiny některé jsou i tmavší. Co to znamená a co mám dělat?
Větší tvorba modřin a petechií je způsobená větší lámavostí cévek - pokud k tomu není žádný jiný problém, zabírá na ně volně prodejný lék Ascorutin (vitamín C + rutin - dá se koupit i každé zvlášť, ale stejně by se to mělo užívat dohromady). Problém je, že ta větší lámavost může být problém sama o sobě (tedy stačí užívat Ascorutin a stav se zlepší), nebo to může být přidružený příznak nějaké další nemoci (napadá mě třeba leukémie nebo meningokok... u těch se taky petechie tvoří). Pokud nemáte žádné jiné zdravotní problémy, tak bych si skočila do lékárny, pokud ovšem k tomu máte i jiné třeba drobné potíže, zašla bych k praktickému lékaři na vyšetření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.